Segítünk, mit ne hagyj ki a ma induló Kolorádón!
június 13, 2018

Számolhatjuk a perceket, ugyanis nemsokára kezdetét veszi a harmadik Kolorádó Fesztivál a budai hegyekben! A négynapos esemény többnyire a zene körül forog, azonban nem lesz hiány idén sem a képzőművészetekből, civil megmozdulásokból és egyéb interaktív programokból sem. Kis ráhangolódásképp összeszedtük az idei év legizgalmasabbnak ígérkező zenei projektjeit!

06.13

Ma kapásból KERET nappal indítunk, ahol a főszerep a Gólyáé lesz. Nagyjából csak piáért kell felállnunk, hiszen sorban fognak bombázni minket olyan izgalmas zenekarok, mint a The Keeymen, a Blue Tips, a Black Bartók, a Maneuver Maneuver és végül, de nem utolsó sorban KERET Dj szett is lesz hajnali 4ig. Persze a Gólyán túl is van élet, Halál;Orgazmusra is érdemes benézni 8-tól a csűrbe, technózni vágyóknak pedig például Kristóf Kelemen szedi alá a Taka Tukánál, fél 11-től.

06.14

A KERET napból még csak esélyt sem kapunk kijózanodni; csütörtökön három újabb helyszín nyitja kapuit, emellett filmklub, szín- és táncművészeti programok is kezdetüket veszik.

Zenei bontásból a napi headlinernek az amerikai Kelela mondható, illetve magyar frontról a We Plants Are Happy Plants, a Csaknekedkislány, a Gustave Tiger és a Fran Palermo adja a húzóneveket. Lesz itt még Panel Surfers, TPSRPRTMayberian Sanskülotts, AmoebaGiliszta és a nagyszájú Krúbi is. Elektronikus zenei vonalon is izgalmas napnak ígérkezik a csütörtök, hiszen Jayda G, a Wave Twins, OMOH, Crime, Lau, Adis Abbé és a new yorki Umfang is boiler room szintű szettet hoz majd nekünk.

06.15

Mikor már azt hitted, nem lehet telítettebb egy nap a csütörtökinél, na, akkor cáfol rá a péntek. A Székelykapu óriási lineup-ot hoz; az est főszereplője, a Nathan Williams irányítása alatt álló szurf-punk zenekar Wavves mellett, a Middlemist Red, a The Nobody Elses és a spanyol csajok a garázsból, vagyis a HINDS is fellép majd. Ha valamilyen földöntúli erő mégis el tudna csábítani a Székelykaputól, akkor érdemes rácsekkolni a Gólyára is, hiszen a Deep Glaze, a Dope Calyso, a Rock Band For Old Man és a Felső Tízezer is megfordul majd a színpadon. Akik pedig nem bírják a Wavves által becsábított tömeget, azoknak segítségükre segít az Analog Balaton, a Törzs, a Puma Danger vagy a Kamikaze Scotsmen a Csodaszarvasban, vagy épp a Bozo a szintén erdei életmódra váltó Lumenben.

Ugyanezen a napon még egy történelmi pillanat is be fog következni, ugyanis a Beat On The Brat Wavves afterpartyt csinál az erdei Vittulában!

06.16

Szombatra elérkezett az utolsó nap, de mielőtt elkezdenénk sírni, élvezzük ki, hogy a ghánai Ebo Taylort láthatjuk élőben! A jazz nagyágyúja mellett az utolsó napon a Platon Karataev, a Slow Village, Szabó Benedekék, a Fat and Cute és az Amerikát frissen megjárt The Qualitons is tartogat némi izgalmat. Táncolást tekintve nem lesz hiány elektronikus fronton sem, a svéd Axel Boman óceáni klubhangulatot, a kanadai RAMZi trópusi bounce-t szállít, az orosz Inga Mauer pedig dark technóval búcsúztatja a harmadik Kolorádó Fesztivált.