Lakókocsiban csempész be király magyar bandákat a Kolin a Szigetre
augusztus 8, 2018

A minap a fülembe jutott a hír, hogy a tavalyi Kikeltetőben feltűnt Fat&Cute idén fellép a Szigeten, a The Kolin mobilszínpadán.

Aki nem tudná a múlt évtized indie korszakának egyik legnagyobb magyar zenekara mostanában egy lakókocsiból átalakított mobilszínpaddal rója az utakat, a Madách téren debütáltak, de voltak már a Szabihídon és Pozsonyban is. Rácseteltem a banda frontemberére, Linczényi Márkóra, hogy meséljen még a projektről.

Azért építettük, mert szerettünk volna egy olyan utazó alkotó és előadó teret építeni, amivel olyan helyekre tudunk eljutni, ahova addig lehetetlennek tűnt. Ráadásul azt is gondolom, hogy az, hogy az emberek zárt termekben fogyasztják a kultúrát, és célzottan, egyre kevésbé igaz. Ezért, ha a hegy nem megy Mohamedhez, inkább mi visszük a programokat kültérre.

Az alapból tervben volt, hogy kivigyék a Kolin-mobilt a Szigetre, de már a VOLT-on is futottak egy tesztkört, akkor klippet forgattak, meg zenei workshopokat tartottak, a Szigeten azonban már bulik lesznek, és nem csak ők, hanem mások is zenélnek majd, DJ-k és zenekarok egyaránt.

Egész más hangulat van körülötte, mint egy átlagos színpad körül. Éppen ezért nem is mainstream programok állnak jól neki.

A házgazdák mellett fellép The Bluebay Foxes, a Fat & Cute, a Signore Crust, a Czutor Acoustic, Schlosser András és zenekara, és dj-zik Velocity Girl, Miki357, az Ivan And The Parazol, a We wanna be forgotten, Linczényi Márkó, és Ben From TLV, Joost Sheik Vandyck, a My Baby dobosa, de a fellépők száma még most is nő, mert spontán szerveződő a színpad.

Délután kiállítások lesznek, a koncertek és a DJ-k pedig 10-11 körül kezdenek, akkor, amikor a nagyszínpadon véget ér a buli. Helyileg a fesztiválon belül a K és a H híd között, a biciklitároló környékén keressétek majd a srácokat. Jómagam csütörtökön 16:20-kor készülök egy laza délutáni dizsizéssel, ha arra jártok, nézzetek be.