Kocsis Andris idei Kikeltetős kedvencei
október 29, 2021

Megjelent a 34 zenekaros shortlistünk a 2021-es Kikeltetőre, a klubestekig pedig sorra vesszük, hogy melyik zsűritagunknak ki volt a három kedvenc előadója. Fekete GiorgioSlowgodDorozsmai GergőSajó DávidBalla Gergely és Cz.K. Sebő után a KERET Blog (azok mi vagyunk) alapítója, Kocsis Andris mondja el, kik tetszettek neki a legjobban.

BeBe

„Én alapvetően imádom, amikor egy produkciónak a puszta zeneiségen kívül is van egy erős konceptualitása, a feminista kinyilatkoztatásoknak meg szerintem nem lehet elég teret adni a mai magyar (és nem csak magyar) valóságban. És amíg a feminista punk szinte magától értetődik, a feminista trap számomra egy kellemes meglepetés volt, de aztán az első perctől meg is győzött. Maga a dal kitűnően lavíroz a trash és a full komoly között, az ének és a repp pont olyan, amilyennek lennie kell. Ha jól látom, képzősök a lányok, a fotó és a social media jelenlét alapján a vizualitás is elég rendben van, nagyon kíváncsi lennék egy videóklipre tőlük, amit simán lehetne a @puhafiuk instán premiereztetni. Ja, és sose gondoltam bele, hogy a „handpoke tetkó” rímel a „hardcore techno”ra, de örülök, hogy már ezt is tudom.”

Bebe Production · tindi

Human Ramen

Bevallom egy ideje már követem a Human Ramen munkásságát, és elég nagy rajongójuk vagyok. Különösen szeretem a gitártémákat és az énekesnő azonnal felismerhető angol akcentusát és intonációját. Láttam már őket többször élőben és úgy is kiváló volt, szóval nálam ők abszolút befutók.

Denevér

Talán a legnagyobb kedvencem az összes közül, engem egy jó basszus témával mindig le lehet venni a lábamról, és abból itt nincs hiány, a gitár meg néha olyan, mintha szinti lenne, ami szintén kedves a lelkemnek. Iszonyat jól el vannak találva a dal arányai. Nagyon megnézném élőben.

LaCajaDeFósforos · Best Time (demo)- denever
  • Ezek voltak tehát az alapítónk kedvencei, de van még rajtuk kívül 31 remek előadó, csekkoljátok le őket is a Kikeltető honlapján!