Pszichedelikus space-pop itthonról
december 11, 2014

Kellemes meglepetés landolt a postaládánkban, a Klusters érdekes, a magyar underground körökben szokatlan, pszichedelikus space-popja egészen magával ragadó, ezért érdemes megismernetek. Ha láttok tovább a gitárzenén, de az EDM-ből már nem kértek, olvassatok tovább!

A Klusters formációt egy producer páros alkotja, Barcsa Balázs és Juhász Huba Taksony, akik idén elkészítették bemutatkozó nagylemezüket.

„A koncepalbumon lévő kilenc szám egy központi téma köré épül, a dalszövegek az ember tudatalattijában játszódó eseményeket dolgozzák fel, úgy mint az emlékek, vagy az álmok. Hangzásvilágukra jellemző a popzenei megközelítés keveredése a kortárs elektronikával és pszihedeliával.”

A korong januári megjelenése előtt a páros kiadott egy három számos single-t, Hearts Decline címmel, melyen a címadó dal és annak egy remixe mellett helyet kapott a későbbi nagylemez címadó dala is, az ‘Olbers’ Paradox’. Akinek ez nem lenne elég, a banda YouTube csatornáján talál néhány részletet a nagylemez dalaiból.