Premier! Hallgassátok meg a Klusters bemutatkozó albumát
január 5, 2015

2013-ban indult a Klusters nevű producerduó. Barcsa Balázs és Juhász Huba Taksony párosa egy olyan műfajban készítette el bemutatkozó albumát, amely bár Európa-szerte rendkívül népszerű, csekély számú hazai képviselővel rendelkezik. A lemezük konceptalbum, ami manapság nagyon nagy ritkaságszámba megy, ezért külön respect nekik. Másrészt az album egy nagyon menő micrositeon jelenik meg, ahol minden dalszöveg olvasható, és elképesztő fotók társulnak minden nóta mellé. Íme a Olbers’ Paradox, amit először a KERET blogon láthattok.

A producerpáros kilenc számot vett fel saját stúdiójában, állandó énekesnőjük Kozaróczy Malla közreműködésével. A lemezen slágeresebb és elszálósabb nóták is hallhatók, a pszichedélia könnyedén megfér a popzenével és az elektronikával.

Legfontosabb zenei hatásaiknak az Archive, Hooverphonic, M83 és Pink Floyd zenekarokat jelölik meg, de elsődleges inspirációs forrásként a vintage hangszereket szeretik megemlíteni.

Az elmében létező képzetek akadályozzák, hogy a valóságra koncentrálhassunk, vagy éppen hozzásegítenek ahhoz? Egy belső univerzum teljesebbé teszi az életet, vagy csak eltereli a figyelmet arról? Az Olbers’ Paradox ilyen és ehhez hasonló kérdések felé irányítja a hallgatót.

„Az albumhoz készített minisite-tal az volt a célunk, – fogalmazta meg Juhász Huba hogy a lemezformátum szépségeit, amihez hozzátartozik a végiglapozható artwork is, valamilyen módon online felületen valósítsuk meg. Ezzel némileg szembe megyünk az aktuális trendekkel, de bízunk benne, hogy lesz megfelelő befogadó-közönsége az elképzelésünknek.”

A Klusters az erős évkezdés után igyekszik majd betörni a magyar zenei életbe. Rádiólejátszások, klubkoncertek és egy jól megült fesztiválhullám is szerepelnek az idei terveik között, valamint session videókkal és egyéb online megjelenésekkel is készülnek.

Az Olbers’ Paradox nálunk hallgatható meg először. Kattintsatok a http://olbersparadox.com weboldalra, ahol a teljes lemez elérhető a hozzá tartozó vizuális anyaggal együtt!