Klip premier + nyereményjáték!
december 15, 2014

Örömmel jelentjük, hogy nálunk debütál a 2008 óta létező Summer Freeze zenekar első klipje. Csepeli Gábor, Hőnich Henrik, Bai Renátó és Csepeli Péter alkotta banda egy őszinte, egyszerű, dallamos ugyanakkor szöveg centrikus muzsikát alkot melyet, most az ‘Ez a Város’ melankolikus hangvételű, alternatív szövegvilágán keresztül hallhattok/láthattok.

 

A már 6 éve létező Summer Freeze nehezen behatárolható zenei világát egyfajta közép-kelet-európai, sajátos, néhol melankóliával kevert, de egyben energikus atmoszféra és előadásmód jellemzi. Számukra a legfontosabb, hogy a dalok lelki, érzelmi, hangulati töltete domináljon. Nincs ez másképp a képi megjelenés terén se! A srácok most nagyot léptek előre. Minden zenekar életében nagy mérföldkőnek számít az első videoklip megjelenése, még akkor is, ha előtte már a külföldi bemutatkozás is megtörtént.  „Egy ideig Norvégiában is zenéltünk, ott két fellépésünk is volt, igaz, nagyon rövid ideig voltunk kint ahhoz, hogy megismertessük magunkat a fókavadászokkal” – Csepeli Péter
A norvég kaland után persze ismét dalírásba fogott a zenekar. Az új daloknál határozott koncepció volt, hogy újra magyar szövegek szülessenek, ez azóta is fontos szempont a zenekar számára. Így van ez az ‘Ez a Város’ esetében is, mely konkrétan egy külföldről való hazatérés utáni szakítás miatt született. Az esetet épp fagyizás közben beszélték meg az érintettek így ez az utolsó emlékkép az ex-barátnőről, melyet a videóban Szabados Luca alakít.  A klipet 2014 júniusában kezdte el forgatni az univerzális Markos Viktor forgatókönyvével, rendezésével, operatőri és utómunkájával a csapat, mely érezhetően és láthatóan nem kis teljesítmény. Ha csak a napszakokat figyeljük, láthatjuk hogy, éjjel-nappal, alkonyatkor-pirkadatkor dolgoztak, hogy elérjék a kívánt eredményt, és akkor még csak a forgatási napok egy kis részét vizsgáltuk. Na de hogy is sikerült?

Profi!

Minden benne van, ami egy igazán jó kliphez kell, és itt most nem a pénzszórós, fenékrázós, sportkocsis tucat, felesleges gigabájt foglaló videókra gondolok. Van történet, mely nem egyszerűen az arcunkba van tolva, hanem ha erre kaphatók vagyunk akkor elgondolkodhatunk rajta. Van benne szerelem, egy csipet komédia, de főleg dráma, melyet mind a dal, mind a videó képi világa jól visszaad.

Na de nem akarom itt az időt húzni elemezgetéssel, nézze meg mindenki!

Írjátok meg kommentbe, hogy nektek milyen volt a legemlékezetesebb szakításotok, valamint likeoljátok a KERET és a Summer Freeze Facebook oldalát így nyerhettek egy páros belépőt a pénteki Gozsdu Manó Klub-os koncertjükre!

Határidő december 18., kommentelni a kis szövegbuborék gombbal lehet!