Ventures

A Grész Renátó amerikai szólóprojektjeként indult Ventures hűen hozza az utóbbi években fénykorát élő darkwave és szintipop vonulat minden báját és sajátos ízét, ének terén árnyalatnyi kikacsintással élve a befelé forduló melankolikus dalszerzői attitűd felé, lüktető dobjátékával pedig Schwartz Dániel fogja össze a sötét tónusú dallamokat. A formáció korábban bemutatkozott a Szimpla Lemming Programban, megjárta már többek között a Toldi színpadát, és a KERET Szülihétről is ismerős lehet a nevük, most pedig a Kikeltető berkeiben is kipróbálják magukat, melyre a beszédes Melancholic Distortion című dalukkal jelentkeztek.

Egyik személyes kedvencem a “mezőnyből” meg is hallgattam a korábbi dolgokat, amiket nem ismertem. Nagyon jó dolgok keverednek és nagyon jól használják a különböző hangulatokat, mélységeket. Ha fullba van tolva a digitális experi (főleg a régi dalokban) az nekem sok, de az új dolgok (amennyire felfogtam a timelinet) tök jó arányban tartják ezt, sőt kurva jó. Meglepően bátor amúgy.

– Csete Manek Gábor

Megmondom őszintén, egyáltalán nem emlékszem a srácokra tavalyról. Így különösen jó jel, hogy idén viszont ez volt az egyik első dal, amihez vissza-visszatértem. Remek noise-os alap és tökéletesen passzoló vokál.

– Biczó Andrea

A tavalyihoz képest elég más hangulata van ennek a dalnak. Akkor még az én ízlésemnek túlságosan poszt-valami volt, de ha rámennek erre az irányra, akkor az akár jó is lehet.

– Kocsis Andris

Engem kilóra meg lehet venni a delayezett gitárral, és a műdobokkal is, úgyhogy eléggé betalált a dolog. Az éneket helyenként hamisnak hallom, de egyáltalán nem zavaró, de jelen esetben fontosnak tartom, hogy tiszta legyen, mert attól meg ridegebb lehet az egész, miközben egyébként tök érzelmesnek gondolom az éneklést.

– Csordás Zita

Share
Ismerd meg a többi előadót is

Zsűri

Dezsényi Eszter

A Universal Music Hungary munkatársa.

Sebő és Gergő

A Platon Karataev két frontembere

Jezerszky Viki

Az AZVLM-ból a V, a Csaknekedkislány managere

Baba Aziz

Rapper

Csete Manek Gábor

A Kolorádó főszervezője, a Toldi és a Larm tulajdonosa

Varga Balázs

A Tixa alapítója, a Fekete Zaj főszervezője

Csordás Zita

A Mayberian Sanskülotts énekesnője

Czeglédi Szasza

A Bánkitó zenei szervezője, a Run Over Dogs frontembere

Sajó Dávid

Az Index újságírója, a Stenk főszerkesztője

Kocsis András

A KERET alapítója, a Kolorádó zenei kurátora

Biczó Andi

A phenom’enon zenei szerkesztője, a Budapest Park munkatársa

Partnerségben velük