Quiet Kid & The Speakers

A 2019 januárjában formálódott Quiet Kid & The Speakers a hálószobai szólóprojektként indult Quiet Kid dalait viszi színpadra, immár zenekari – és korántsem csendes – felállásban. A srácok önmagukat alternatív és punk elemekkel vegyített posztrock, indie rock és underground popként határozzák meg. A négyes idén márciusban Debrecenben kezdte meg a koncertezést, azóta számos budapesti helyen (Auróra, Gólya, Lumen, Edison bár) és a Bánkitó Fesztiválon is felléptek. Első klipjükben a huszonéves szinglilét keserédességét dalba öntő ‘Just Wanna Get Laid’ című számhoz adtak minimalista, ám annál frappánsabb vizuális köntöst.

Érződik valami fura kurva jó dolog belőle, de több dalt meghallgatva még nem tudom, hogy ez most mi is igazából 🙂 Van pár részlet ami kiemelkedően harmonikus és elvisz, bátran egyszerű és tiszta. Abszolút király szerintem egyelőre amit gondolok.

– Csete Manek Gábor

Meglep, hogy ezt a dalt küldték be, mert szerintem vannak ennél kiforrottabb számaik is. Nyáron volt szerencsém élőben is hallani őket, és volt egy nagyon egyedi kisugárzása a zenekarnak. Valami savanykás, önironikus hangulat jött át nekem, remélem jól éreztem. Bevallom nekem az a pár dal, amit felvételen hallottam nem annyira fogott meg, de szeretném őket újra élőben látni, mert ha az megint ugyanúgy elkap, benne van a pakliban, hogy igazán kedvelni fogom ezt a bandát.

– Platon Sebő

Amikor meghallottam a beérkezett dalt, akkor arra gondoltam, hogy végre egy hagyományos gitárzenekar, végre egy jó szám, végre nem egy újabb stoner rock zenekar, végre valaki bevállalta, hogy előszedje az Under the Milky Way gitárhangzását és összerakjon belőle valami jót. Hallgatnám.

Csordás Zita

Share
Ismerd meg a többi előadót is

Zsűri

Dezsényi Eszter

A Universal Music Hungary munkatársa.

Sebő és Gergő

A Platon Karataev két frontembere

Jezerszky Viki

Az AZVLM-ból a V, a Csaknekedkislány managere

Baba Aziz

Rapper

Csete Manek Gábor

A Kolorádó főszervezője, a Toldi és a Larm tulajdonosa

Varga Balázs

A Tixa alapítója, a Fekete Zaj főszervezője

Csordás Zita

A Mayberian Sanskülotts énekesnője

Czeglédi Szasza

A Bánkitó zenei szervezője, a Run Over Dogs frontembere

Sajó Dávid

Az Index újságírója, a Stenk főszerkesztője

Kocsis András

A KERET alapítója, a Kolorádó zenei kurátora

Biczó Andi

A phenom’enon zenei szerkesztője, a Budapest Park munkatársa

Partnerségben velük