MA’AM

MA’AM egyedi projektjében énekhangból kreál elektronikus zenét. Improvizatív kompozícióiban jazz, pop, folk, noise keveredik, talán nincs is olyan műfaj, amitől végleg elzárkózna. Célja, hogy egy hidat képezzen az experimentális zene és más ágazatok között, így befogadóvá téve saját magát és másokat. Jelenleg megírt halandzsa szöveggel dolgozik, de emellett léteznek magyar és angol szövegei is. Álmodott és rakott össze zenét táncelőadás alá és megrendelésre is, de workshopokat is tartott már. Szívesen kollaborál más zenészekkel (pl: AIWA, Pándi Balázs, Porteleki Áron, ooo). Makay Anna Jellegzetes zenei világának múzsái a környezete, az emberek, traumák, kis-nagy örömök, a hétköznapok. Különleges atmoszférájába belekóstolhattunk a Kolorádón, az Ozorán és az Aurórában is, és egyre gyakrabban játszik külföldön, neve valamiért mégsem vésődött még bele a hazai zenei köztudatba.

1-2 éve már találkozgatok a dolgaival. Jellemző magyar kulturális reakcióidőhöz képest hihetetlenül aktuális, friss dolgokra reflektál zeneileg és talán úgynevezett “mondanivalóban” is. Sok Holy Herndont hallgatok 🙂

– Csete Manek Gábor

Én személy szerint pont az ilyen előadók miatt szeretem a Kikeltetőt – egyszercsak a semmiből előbukkan valaki, aki eddig valamiért teljesen elkerült, egy kész produkció vágyakkal, célokkal, már most sok belefektetett munkával. Nagyon érdekes kalandozásra hív MA’AM, ami egy nehéz, rázkódós út, sokszor nem értem, mit keresek még itt, de tudom, hogy a végén a kánaánban kötünk majd ki.

– Biczó Andrea

Egészen magávalragadó, hipnotikus, szeánsz érzete van az embernek. Többször láttam már élőben, és mindig különleges élmény volt.

– Kocsis Andris

Szívem csücskei a kórusművek és mi sem kézenfekvőbb 2019-ben, minthogy egyszemélyes kórusokat alapítson az ember. Nagyon szép, nagyon érdekes, szépek és izgalmasak a harmóniák, tetszik, hogy hangszerként igyekszik használni a hangját, és az, hogy többféle hangszínen énekel, de mégsem irritáló és kicsit sem maníroskodó. Kortársan esztétikus és kellemesen hatborzongató.

– Csordás Zita

Share
Ismerd meg a többi előadót is

Zsűri

Dezsényi Eszter

A Universal Music Hungary munkatársa.

Sebő és Gergő

A Platon Karataev két frontembere

Jezerszky Viki

Az AZVLM-ból a V, a Csaknekedkislány managere

Baba Aziz

Rapper

Csete Manek Gábor

A Kolorádó főszervezője, a Toldi és a Larm tulajdonosa

Varga Balázs

A Tixa alapítója, a Fekete Zaj főszervezője

Csordás Zita

A Mayberian Sanskülotts énekesnője

Czeglédi Szasza

A Bánkitó zenei szervezője, a Run Over Dogs frontembere

Sajó Dávid

Az Index újságírója, a Stenk főszerkesztője

Kocsis András

A KERET alapítója, a Kolorádó zenei kurátora

Biczó Andi

A phenom’enon zenei szerkesztője, a Budapest Park munkatársa

Partnerségben velük