Lemurian Folk Songs

A Lemurian Folk Songs erdőszéli, baráti jamsession-ök eredménye. Zenéjük természetközeli pszichedelikus blues-rock, stoner, folk, kraut-rock elemekkel. A szöveg tökéletesen tükrözi az instrumentális részeket, ami főleg az énekjátéknak köszönhető: szabad, kötetlen, elkalandozó, amit körüljár az egész zenekart meghatározó természetesség. A női vokál azt kiáltja “Jefferson Airplane”, a gitárjáték David Gilmour és Jimi Hendrix között kötéltáncol. A zenekar pszichedelikus produkciója 2015-ös indulásuk óta megfordult már a főváros és az ország legismertebb klubjaiban és fesztiváljain (Gólya, Auróra, Robot, Szimpla, Mika, Szabadkikötő, Fekete Zaj), valamint külföldön egyaránt. Nemrég megjelent, Ima névre keresztelt lemezüket egy európai turné keretében népszerűsítik, ahol olyan előadókkal lépnek fel együtt, mint a műfaj japán mesterei, az Acid Mothers Temple.

Miért ilyen hosszú ez a dal és miért ilyen szar a pergődob? Amúgy, amikor téma van, tök király, hallgatnék többet is, kéne egy producer talán.

– Csete Manek Gábor

Szerintem ez egyszerűen jó. Jó az ének, jók ezek a rendes, jó értelemben vett öreges, klasszikusan ízes, bluesos gitártémák, nagyon jók a borítók, az egészet összefogottan és következetesen esztétikusnak találom, az elszállósabb dalok pedig különösen tetszenek.

– Csordás Zita

Share
Ismerd meg a többi előadót is

Zsűri

Dezsényi Eszter

A Universal Music Hungary munkatársa.

Sebő és Gergő

A Platon Karataev két frontembere

Jezerszky Viki

Az AZVLM-ból a V, a Csaknekedkislány managere

Baba Aziz

Rapper

Csete Manek Gábor

A Kolorádó főszervezője, a Toldi és a Larm tulajdonosa

Varga Balázs

A Tixa alapítója, a Fekete Zaj főszervezője

Csordás Zita

A Mayberian Sanskülotts énekesnője

Czeglédi Szasza

A Bánkitó zenei szervezője, a Run Over Dogs frontembere

Sajó Dávid

Az Index újságírója, a Stenk főszerkesztője

Kocsis András

A KERET alapítója, a Kolorádó zenei kurátora

Biczó Andi

A phenom’enon zenei szerkesztője, a Budapest Park munkatársa

Partnerségben velük