Cataflamingo

A 2017-ben alapított Cataflamingo a magyar alternatív zenei hagyományokhoz visszanyúló dalaiban meglepő bátorsággal vállalja a különféle stílusok házasításából születő eklektikát. Bemutatkozó kislemezük Ködvirág címmel jelent meg nálunk még szeptemberben, melyen a trükkös ütemmutatókkal való kísérletezésen túl kiforrott, egységes hangzást hoz a dalfolyam. Élőben többek között az októberi lemezbemutatójukon az Aurórában, a Kolorádón és a Keret Szülihéten is találkozhattatok velük.

Nehéz mit írni, mert varázslatos ez a dal, már hússzor meghallgattam. Szép a szöveg, számomra izgalmas a tördelés is. A két gitár összjátéka a dal kétharamadánál már-már Radiohead-i magasságokba jut. Tetszik a katarzis is a végén, jól össze van rakva ez a szám. Kíváncsi vagyok rájuk, szerintem ebben sok van! Remélem nem esnek a túlmatekozás csapdájába, amennyiben olyan jó zenészek, mint amilyennek számomra ez alapján tűnnek.

– Platon Sebő

Nagyon jó a beküldött dal, nagyon jól van hangszerelve, jól van eljátszva, gyönyörűséges az énekhang, de a prozódia magyartalansága nagyon zavar. Szerintem magyarul énekelni magyarul kell, és nagyon zavar, hogy a szavak nem megfelelő helyeken vannak hangsúlyozva, és hogy szét van kenve a szöveg.

– Csordás Zita

Share
Ismerd meg a többi előadót is

Zsűri

Dezsényi Eszter

A Universal Music Hungary munkatársa.

Sebő és Gergő

A Platon Karataev két frontembere

Jezerszky Viki

Az AZVLM-ból a V, a Csaknekedkislány managere

Baba Aziz

Rapper

Csete Manek Gábor

A Kolorádó főszervezője, a Toldi és a Larm tulajdonosa

Varga Balázs

A Tixa alapítója, a Fekete Zaj főszervezője

Csordás Zita

A Mayberian Sanskülotts énekesnője

Czeglédi Szasza

A Bánkitó zenei szervezője, a Run Over Dogs frontembere

Sajó Dávid

Az Index újságírója, a Stenk főszerkesztője

Kocsis András

A KERET alapítója, a Kolorádó zenei kurátora

Biczó Andi

A phenom’enon zenei szerkesztője, a Budapest Park munkatársa

Partnerségben velük