Kikeltető szabályzat
szeptember 8, 2014

A részletek folyamatosan frissülnek, hamarosan bejelentünk további zsűritagokat, nyereményeket, valamint a döntő helyszínét és időpontját. A legfrissebb fejleményekért kövessétek a Facebook oldalunkat.

Nevezés

Szeptember 8-tól október 8-ig van lehetőséged zenekaroddal nevezni abban az esetben, ha eddig még nem jelent meg rólatok önálló poszt a keretblog.hu-n, valamint ha még nincs kiadótok. Nevezni egy, a YouTube-ra vagy Soundcloudra feltöltött stúdiófelvétellel tudsz. Egy zenekar csak egy dallal nevezhet. A nevezés díjtalan. A nevezéshez töltsd ki ezt az űrlapot!

Elődöntők

A nevezési időszak után a zsűri egy 10 zenekarból álló shortlistet állít. Az erre felkerülő zenekarok nevezett számait ötösével bemutatjuk egy-egy cikkben. Az első cikket október 13-án, hétfőn publikáljuk, ezzel egyidőben megnyitjuk a közönségszavazást az első öt zenekarról. Szavazni október 18., szombat éjfélig lehet majd. Összesen két zenekar jut tovább a döntőbe, az egyik a közönségszavazás által, a másik pedig a zsűri pontjai alapján. Október 19-én, vasárnap hirdetjük ki a forduló nyerteseit, másnap, hétfőn pedig publikáljuk a második cikket a másik öt zenekarról, akikre szintén a hét szombatjáig lehet szavazni.

A továbbjutó zenekarokról a szavazás lezárta utáni héten publikálunk egy-egy önálló, bemutatkozó cikket a Keltető rövatba. Október 30-án újraindítjuk a közönségszavazást a döntős négy zenekarral, valamint újra sorrendet állít a zsűri. A közönségszavazást november 28-án zárjuk le, az eredményeket a döntőn, november 29-én, a Roham Bárban hirdetjük ki.

Nyeremények

A közönség és a zsűri által legjobb zenekarokkal forgatunk egy-egy videós interjút. A közönségszavazás nyertese kap egy fotózást, valamint a Majdnem Híres Rocksuli jóvoltából az egyik náluk végzett vagy végzős zenei manager a szárnyai alá veszi a zenekart. A zsűri értékelése alapján nyertes zenekar részt vehet a KERET Sessions következő részében, valamint nyer egy klipet a nevezett dalhoz. A döntősök közül egy zenekar a Bánkitó fesztivál különdíját, fellépési lehetőséget nyer a bánki fesztiválon. Szintén a döntősök közül egy zenekar stúdióba vonulhat Beke Istvánnal, az általa felajánlott különdíjként. A különdíjazott és nyertes zenekarok között átfedés lehet, azonban a közönség és a zsűri első helyezettjeinél nem.

Zsűri

– A keretblog.hu szerkesztői (Bojtor Edina, Biró Marci, Kocsis András, Komróczki Diána, Lukáts Márton András, Madácsi Dávid, Major Bálint)
– Bánsági Lili, a Bánkitó fesztivál programszervezője
– Réz György, a Majdnem Híres Rocksuli alapítója, a Fidelio magazin főszerkesztője
– Beke István, producer, az Ivan & the Parazol billentyűse

A keretblog.hu szerkesztőinek szavazatát átlagoljuk, és összesen két szavazatot érnek.