Idén nem lesz egy nyertese a Kikeltetőnek, de nem megy haza üres kézzel senki
január 13, 2019

A Kikeltetőt öt évvel ezelőtt egy tehetségkutatóként kezdtük, azonban idővel sokkal több lett belőle. Partnerségben állunk a legmenőbb kisfesztiválokkal, majdnem az összes releváns pesti koncerthellyel, újságírókkal és más zeneipari szakemberekkel. Mára a Kikeltető egy platformot jelent feltörekvő zenekaroknak és zenei produkcióknak, mellyel közelebb kerülhetnek a hazai underground színtér vérkeringéséhez.

Ezért idén alapjaiban gondoltuk újra az egészet, megtartottuk a program legjobb elemeit, és elhagytunk párat, ezek közül a legnagyobb változás, hogy

Idén nem lesz nyertese a Kikeltetőnek.

Nem versenyeztetni szeretnénk zenekarokat, hanem minél több arra érdemes produkciót támogatni és bemutatni, ezért idén nem adunk trófeát senki kezébe. Ugyanennyire fontos, hogy

Nem voltak kiesők, sem továbbjutók

Idén 35 zenekart mutattunk be nektek a kikelteto.keretblog.hu oldalon, akik közül 12-en felléptek a program három koncertnapján a Dürer Kertben. Ezen kívül kísérőeseményeken és január 18-án egy nagy záróbulin is bemutatjuk a kedvenceinket, olyanokat is, akik felléptek a Dürerben és olyanokat is, akik nem.

A tavalyi abszolút kedvencünk, az Analog Balaton mellett visszahivtuk az idei Düreresek közül a Beach Beach and the Boogey Mangot, Perrint, a Carson Comat, a Doggos-t, a Megtürteket és a Titokzatostelepeseket, a közönség szavazatai alapján ott lesz Bongor, valamint a 35-ös shortlistről meghivtuk még Kapitány Mátét és a Collect All And Save-et is.

Olyan zenekarokat szeretnénk felléptetni, akik elég ügyesek élőben, és érdemesnek látjuk őket megmutatni a Kikeltető sokszáz fős közönségének, de ez nem jelenti azt, hogy jobbak vagy rosszabbak lennének a többieknél.

Minden zenekar nagyon jó, és büszkék vagyunk arra, hogy ennyi tehetséget tudunk lehetőségeinkhez mérten támogatni.

Itt jönnek képbe a partnereink, akik nélkül ez az egész nem jöhetne létre, ugyanis konkrét nyeremények helyett az ő felajánlásaik azok, amelyekkel a nap végén a zenekarok gazdagabbak lesznek.

És akkor mit kapnak a zenekarok?

Számos előadó számíthat meghívásra a Kolorádó, a Bánkitó és a Ubikeklektik fesztiválokra, valamint a város legjobb élőzenei klubjaiba, az Akváriumba, a Budapest Parkba, a Toldiba, az Aurórába, vagy a Dürer Kertbe, hogy csak párat említsünk.

A The Kolin zenekar jövőre is elviszi a Kolin-Mobilt az ország legnagyobb könnyűzenei fesztiváljaira, ahol szintén találkozhattok majd egy-két Kikeletetős előadóval.

Idén először támogatja hivatalosan az előadókat a hazai Universal Music Hungary is. A kiadó munkatársai nyitottak a friss tehetségekre, és figyelemmel kísérik a Kikeltető zenekarait. Ezen kívül felajánlottak 550.000 forint értékben klipkészítést, 250.000 forint értékben stúdiózást, valamint egy social media csomagot és tanácsadást 100.000 forint értékben egy-egy több általuk választott produkciónak.

Ez az előadóknak kötelezettséggel nem jár, és szabadkezet kapnak a művészi elképzeléseikben – a Universal sokéves szakértelmével.

A KERET blog pedig a program életrehívójaként kiemlet figyelmet fordít egész évben a Kikeltetős zenekarokra, a Düreres koncertekről felvételt készitettünk, ezen kívül meghívunk sok bandát a szülinapi bulinkra, és szerepeltetjük őket a nemsokára induló KERET Session sorozatban, amely a Kepler Studioban forog. Ezutóbbi egyébként még külön felajánlott egy EP felvételt is az egyik bandának.

És honnan lehet majd megtudni, hogy ki mit nyert?

A támogatásokat most január 18-án fogjuk hivatalosan is átadni a zenekaroknak a TRIP Hajón, a Kikeltető záróbuliján. Az est müsorvezetője Sajó Dávid, az Index újságrója és a Stenk vezetője lesz. Jegyeket kedvezményesen korlátozott számban találtok online ide kattintva. Pénteken találkozunk!