Szeptember 30-ig jelentkezhettek a Kikeltetőre
szeptember 23, 2015

Szeptember elején indítottuk útnak második tehetségkutatónkat, melyre ezidáig már több mint 50 zenekar jelentkezett. Már csak egy hétig lehet nevezni a versenyre, amelynek lerántjuk minden részletéről a leplet alább.

A verseny menete

A jelentkezők közül a KERET szerkesztői és a Kikeltető lebonyolításában segédkező barátaink kiválasztanak 12 zenekart, majd onnantól kizárólag a közönség kezébe kerül az irányítás.

Ami nagyon fontos: minden esetben kieső produkciókra kell majd szavazni, ezáltal igazságosabbá téve az általában szociális háló alapján megnyert közönségszavazást.

Októberben lesznek a selejtezők 3-3 zenekarral, ezekből egyet-egyet kell majd kiejteni. Október végén a Müsziben és november közepén a G3-ban (Gödör), egy-egy elődöntő során 4-4 zenekar mutatkozik be élőben, 30-30 percben. Az összes koncertet felvesszük ​a KERET bloggal, és a koncertvideók alapján kell majd a közönségnek kiejtenie két-két zenekart. A döntő november végén lesz a Kuplungban.

Nyeremények

Idén a klasszikus értelemben nem lesznek nyeremények. Azonban első ízben hirdetjük meg egyedülálló Patrónus Programunkat, mellyel célunk, hogy hidat teremtsünk a feltörekvő zenekarok és a budapesti zenei színtér legfontosabb szereplői között.

A versenyt figyelemmel kíséri több neves zenekar, programhelyszín, szervezet és szakmabeli,

akik az elődöntők és a döntő során nyilvánosan leteszik a voksukat a nekik tetsző zenekar mellett, akár fellépési lehetőséggel, más felajánlásokkal vagy csak néhány jó tanáccsal támogatva az előadó pályáját.

Patrónusaink között van az A38 Hajó, a Bánkitó fesztivál, a Fran Palermo, a Halisten Stúdió, a Hello HurricaneLigeti György, a Zagar gitárosa és a We Are Rockstars frontembere, valamint az Open Air rádió műsorvezetője, a Middlemist Red, a Passed, Podobni Mihály, fotós és berlini koncertszervező, a Run Over Dogs, Steiner Kristóf, az UbikEklektik fesztivál, a wndrrs blog, éa Zwickl Ábel producer. Ezúton is nagyon köszönjük részvételüket!

A lista folyamatosan bővül, és várjuk az önkéntes patrónusok jelentkezését is a kikelteto@keretblog.hu címre.


Ha tehát induló zenekarod van, és pont egy ilyen lehetőségre vártál, ne habozz tovább! Jelentkezz a Kikeltetőre szeptember 30-ig ezen a linken. Ha már jelentkeztél, pörgesd ki kezdő zenekaroknak szóló cikksorozatunkat, melyből egy csomó segítséget kaphatsz a beinduláshoz, lemezfelvételhez, koncertszervezéshez és egy csomó minden máshoz.