Kibontotta szárnyait a katicabogár, első albumával debütál a LADY / BIRD
szeptember 16, 2022

Megjelent a LADY / BIRD első lemeze, aminek a címe Minden. A nyolcszámos kiadványon helyet kapnak teljesen új, illetve régi ámde áthangszerelt dalok is.

A LADY / BIRD lassan két éve indult útnak, akkor még Csóka Ági szólóprojektjeként, azóta viszont már teljesértékű zenekarként működnek. Ágihoz a lemezen és az együttesben Hepp Ildikó, Muck Éva és Ruprech Barna csatlakoztak.

A lemezre általánosan jellemző egy álomszerű hangzás. A gitárok és az ének úszik a reverbben, olyan érzésem van miközben hallgatom, mintha egy tavaszi délutánon a fűben fekve félálomban lennék. A lemezen közben keveredik angol és magyar nyelv is.

Az egész albumon nagy szerepet kap a szintetizátor ami biztos hátteret ad a játékos gitárnak és basszusgitárnak. Néha visszaköszön a most már nagyjából átvészelt pandémia hangulata is az olyan daloknál, mint a ‘Jomo’. A lemezről talán a kedvenc dalom a záró, szájharmónikás darab, ami egész eufórikusan kerekíti le az egész kiadványt.

A lemezhez készült egy digitális füzetke is Kosztyi Klaudia fotóival és Szujó Alexandra grafikáival (aki egyébként az albumborítóért és a zenekari arculatért is felelős). A Mindent megtaláljátok Bandcampen és Spotifyon is, illetve jelenleg is szervezés alatt van még őszre egy lemezbemutató koncert.