Fogadjunk nem hallgattál még thai pszichedelikát, pedig kéne!
január 22, 2016

A Fran Palermo frontembere, Henri nem először mutat be a KERET olvasóinak izgalmas új zenekarokat, ezúttal egy elképesztő thaiföldi pszichedelikus zenét játszó projektet ismerhettek meg, ami még egy menő los angelesi kiadó érdeklődését is felkeltette.


Pãr szãz kilómēterre Bangkoktól ēszakra a Lom Sak nevū falucska hegyei kõzt ēlt Khun Narin ēs az õ egyūttese. Mãr tõbb mint egy ēve kerūlt fel a Dangerous Minds blogra egy videó a zenekarról amin egy erdõben zajló koncertet(?) vagy próbat(?) tartanak ēppen. Ennek a videónak kõszõnhetõ hogy Josh Marcy, amerikai producer rãjuk talãlt egy californiai Thai ētterem segítsēgēvel ēs felajãnlott nekik egy lemezfelvētelt. A zenekar eleinte nem ērtette hogy ki lehet ez a sejtelmes alak aki Los Angelesbõl irogat nekik, egyébkén Facebookon egy Thai ētterembõl de végūl Narint meggyõzte és meghívtãk magukhoz ahol el is kēszūlt nēhãny hangfelvētel, amit egyēbkēnt szintēn a szabadban rõgzítettek.

Ennek a falusi Thai zenekarnak a hangzãsa bõven belefēr a hatvanas hetvenes ēveket idēzõ ãzsiai surf rock bandãk kõzē de manapsãg nem nagyon gondolnãnk hogy szembejõn valami ennyire ērtēkelhetõ a keleti kontinensrõl. A Phin egy hãrom húros pengetõs hangszer a nyakãn egy faragott kígyóval vagy valami hasonló csúszómãszóval, ami mellett basszust, rengeteg perkãt ēs kis õsszeūtõgetõs cintanyērokat hasznãlnak. (Egy koncertvideójukon lãttam hogy kēt embert is tartanak akik csak azt csinaljãk hogy mosolyogva csapkodjãk õssze az õkõlnyi cintãnyējukat. Nagyon is kell a hangzãshoz.) Narinēk maguk kēszítette hangszereken ēs hangosítãson kūldik. A hēt kēk hangszórójuk , mint az album boritón is lãtható, olyan mint a vonatãllomãsokon a hangosbemondó cucc. „Rin” Fender pickupokat hasznãl, delay ēs phraser pedãlt, ettõl jõn meg az a hipnotív hangulat az egēszben. Põrgõs dalaik is bõven vannak, ēlõben põrgõsebbre szoktãk venni. A koncertjeikre abszolút passzol bãrmelyik diszkótãnc.

A zenekaron belūl folyamatos rotãció van. Gimnazista kinēzetū perkãsok ēs hatvan kõrūli cintãnyērtapsolók piros lãthatósãgi mellēnyben (ez a színpadi egyenruhãjuk) kõvetik Narint most mãr egyre tõbb helyre a vilãgon mert hogy leszerzõdtette õket ēs kiadta az elsõ lemezēt a californiai Innovativ Leisure Records ahol tõbbek kõzt az Allah-Las, Nick Waterhouse, Tijuana Panthers vagy Hanni El Kathib is szintēn zenēsz.

Jelenleg Amerikãban turnēznak, remēlem csinãl valaki róluk egy olyasmi filmet mint a Leningrad Cowboys Go America.