Keverék dobermann
október 12, 2014

Általam Magyarország legőszintébb zenekarának tartott Run Over Dogs végre új anyaggal jelentkezik! A közel sem rövid ám annál érdekesebb nevű Cold Blooded Jukeboxing Gives Us No Nitemares-t érdemes meghallgatni, hiszen a 4 számos EP változatos, a Kutyák pedig mocskosabbak mint valaha!

A linkre kattintva első ami feltűnik ez a groteszk kitaposott belű kutya, amit Börönte Tomi készített. Zavarba ejtően komor, ám mégis van benne valamiféle fekete humor, ahogy a belekből kirajzolódik a zenekar neve. Frappáns.

A tavalyi nagylemez, a Noxious Foodies hangzásvilágához képest talán valamelyest keményebb, húzósabb és sötétebb lett ez az anyag, de persze mindezt úgy hajtották végre a srácok, hogy a zenekarra jellemző stílusjegyek még inkább kidomborodtak. Az ének dallamossága hál istennek maradt. Sőt, harmadik számnak egy egy szál gitáros dalt tettek, a ‘Those Days Were Tough’-t mely biztos vagyok, hogy a lányok nagy kedvence lesz. Igazán gyönyörű nóta, mely anno még a KERET Session alkalmával debütált. – (burkolt reklám)

A kislemezt egyébként Nagymaroson, Bánházi Gáborral készítették, metronóm használata nélkül, egyben felvéve, ami nem kis dolog bárhogy is hallgatjuk.
Az első szám a ‘I’ll Hear You Loud & Clear’ kicsit stadionhimnusz jellegű. Lassabb, ám annál húzósabb riffekkel operál. Patent és dögös kezdés. A második a ‘Red Shoes’ egy kicsit egyszerűbb és slágeresebb. Kiválóan alkalmas arra, hogy izzadt részeg férfiak csoportokba verődve pogózzanak.

A pogóhit után kicsit visszavesznek a már említett lassú szám erejéig, amit ha egy maxra tolt fülessel hallgatunk valószínűleg szívinfarktussal visznek kórházba, mivel két alkalommal is egy hatásos belépővel jelzi a zenekar, hogy mindenki itt van, nem csak a gitár meg az ének. Az utolsó szám az EP-ről nagyon mocskos és pattogós, érdemes koncerten is meghallgatni! Nekem kicsit érződik benne egy Arctic Monkeys flow, ám ahogy a kislemez címe is utal rá – Cold Blooded Jukeboxing Gives Us No Nitemares – nem ez a fontos.

 „Telített a piac. Sokak szerint már minden zene csak ismétlés és nem lehet mar újat csinálni. A cím kb erre egy fricska, hogy nem érezzük magunkat ettől szarul, fölösleges ezen rágódni.” – Szasza

Jó hír, hogy az EP kiadásával koránt sincs vége a szorgoskodásnak. Állítólag készül egy klip valamelyik dalhoz, valamint készül az új nagylemez is!

Aki netalántán nem ismeri még őket az most, kötelezőjelleggel hallgassa meg, nehogy akkor pislogjon, mint Noéra a harmadik teve, amikor a Run Over Dogs már a nagy színpadon zúzza.Na de elég a szövegelésből, jöjjön a lényeg!