Két óriási este az Óriással

Cikk

október 10, 2016

Dózsa-Juhász Máté

613

Az Óriás az elmúlt évtized egyik meghatározó magyar alternatív rock együttese, három EP-vel és három nagylemezzel, számos ötletes klippel, emlékezetes koncertekkel, erős pécsi kötődéssel. Az idén 10 éves zenekar májusban tartotta jubileumi nagykoncertjét az Akváriumban, most pedig egy rendkívüli duplázással érkeznek Pécsre: hétfőn a legendás Szenes Klubban adnak hangos rockkoncertet, kedden pedig Egyedi Peti gitáros-énekes tart szerzői estet a Nappaliban. A Szenesben a hamarosan megjelenő negyedik nagylemezről is mutat pár dalt a fővárosi trió, kedden Egyedi pedig saját dalai mellett Rájátszás-dalokat, valamint izgalmas feldolgozásokat is eljátszik.

A hétfői Szenes-koncert felvezetését a Baron Mantis és a !Harsh prezentálja majd, aftert Péló fogja celebrálni, akinek “zenéje mélyebb mint az IQ-d hajnalban a buli végén, sötétebb, mint Michael Jackson segglyuka az alagútban és keményebbet üt mint az exed a szalagavatón”.
Már a koncertek előtt is érdemes a helyszínre érkezni, hiszen három kísérőprogramot is kapunk: az egyik egy beszélgetés Horváth Gergővel (ex-Kultúrfitnesz), Egyedi Péterrel (Óriás), Katona Attilával (KIPU) és Kocsis Andrással (KERET főszerkesztő) az MTV Unpluggedról, a zenei blogolás és vlogolás világáról, az MR2 Akusztik és a BalconyTV kapcsolatáról. A második az Alice In Chains MTV Unplugged vetítése a Szenes Teraszon. A harmadik pedig egy hagyományteremtő dolog lesz: a Szenes Session, amit a Szenes Facebook-oldalán követhetünk majd livestream-en…

…és ami talán a legfrankóbb, hogy megint lesz BUSZ!!!

A dolog nem áll meg ennyiben, hogy kicsit tetézzük még a dolgot, ugyanis, aki eljön hétfő este a Szenes Klubba, az az ott kapott karszalaggal másnap ingyen beléphet Egyedi Peti szerzői estjére a Nappaliba!

Az eseményt itt találjátok a Facebookon, alább pedig a programbontás:

Aki busszal akar utazni, az ide kattintva kitöltheti a jelentkezést!

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!