„Egy vidéki koncert olyan, mint egy osztálykirándulás”
április 10, 2014

A Képzelt Város két nagylemez után a magyar poszt-rock színtér egyik legjelentősebb zenekarává vált. Hangzásukat meghatározza a cselló, a „csilingelő, vagy épp hogy zajból falat építő gitárok”, valamint egy ideje az analóg szinti. Érdekesség, hogy a dalok nem feltétlenül vokálcentrikusak, az ének egyenértékű a többi hangszerrel.

Tavaly a banda megjelentette harmadik albumát is, amely egy koncepciós lemez lett Anatolij címmel. A lemez olyannyira egyben van, hogy amellett még azok sem tudnak szó nélkül elmenni, akikhez amúgy nem állna annyira közel a stílus. Az alábbi videóban a zenekar mesél a koncepcióról, a hangszerelésről és mindenről, amiről érdemes tudni az Anatolij kapcsán.

Február végén éppen hazafelé igyekeztem a Keleti blokkból, ahol a Képzelt Város is éppen próbált. Mátéval, a banda gitárosával már korábbról, látásból ismertük egymást, azonban most mondta, hogy örülnének neki, ha forgatnánk velük is egy interjút. Ebből az ötletből lett az, hogy március 7-én elfoglaltam az utolsó helyet a turnébuszban, és elkísértem a zenekart Kaposvárra.

A banda legközelebb május 2-án játszik a GMK-ban, ahol legújabb klipjüket is bemutatják.