Még egyszer utoljára Víg a Kék Ló, egész héten zárófesztiválozik Budapest legfontontosabb jazz klubja
január 28, 2019

Sorsszerű találkozások, nagy nevetések, értelmes viták, sokadjára is jól eső ölelések, nagy kibékülések, együtt sírások, csókok, ölelések… Ezek és ezekhez hasonló, életünket meghatározó történések, események születtek a Víg utca 28-as szám alatt az elmúlt években. Mindez egy olyan kulturális közegben, amelynek nagy részét magas színvonalú zenei műsorok foglalták keretbe.

A Víg utcától most búcsúznunk kell, hiszen ahogy azt már megerősítették, az önkormányzat döntött a Rákóczi téri Kék Ló sorsáról, és az februártól jelenlegi helyén nem működhet tovább. De fel a fejjel, lesz idő az elköszönésre, ugyanis a hely csapata megálmodta, hogy egy 4 napos fesztivál keretében közösen búcsút vehetünk az eddigi helyszín varázslatos éveitől.

Felidézhetjük legkedvesebb emlékeinket kedvenc italaink mellett, miközben olyan művészek teszik tiszteletüket és könnyítik meg az elválást, akik ezen színtér fontos képviselői.

  • Az 1. napon Antropomorfot láthatjátok Lukács Péterrel kiegészülve, majd a tölti meg a teret progresszív jazz-rockjával. Főszerepben a gitár és a dob kísérletező duója.
  • A 2. napon a minimál technóé a főszerep: instrumentális techno imitáció kel életre az improvizáció eszközeivel, később rezidens dj-k pörgetik majd ethno techno szettjeiket.
  • a 3. napon Bujdosó János performansza után elmerülhetünk az experimental jazzben, a Gentry Sultan lép majd színpadra.
  • a 4. nap estéjén pedig a Szagos Hörigekkókra tombolhatunk, akik kifejezetten erre a különleges estére térnek csak vissza, majd a Kék Ló ezen helyszínének tökéletes záróakkordjaként bemutatja első lemezét a Deus Ex Quartet.

Amiről még fontos említést tenni az az, hogy a Kék Ló nem adja fel és továbbra is  keresi új helyét! Ha tudtok olyan helyet, ahová költözhetnek, ne habozzatok felvenni velük a kapcsolatot a kéklopub@gmail.com-on. Illetve, ha van rá lehetőségetek a következő számlaszámon keresztül is tudjátok támogatni őket: 1040 4058 8675 5781 5667 1000

Gyertek, és szerezzünk új emlékeket, amiket érdemes lesz elmesélni – táncoljunk hajnalig utoljára a Víg utcában!

Szerző: Papp Csilla Fanni