Szuper magyar zenekarok dolgozták fel kedvenc Kaláka dalaikat az együttes 50. születésnapjára
október 22, 2019

Idén ötven éve alapították a Kalákát, ennek örömére raktak ki egy feldolgozáslemezt kedvenc Kaláka dalaikból a kedvenc együtteseink. A koncepció a Galaxisokból és még ezer más bandából ismerhető Szabó Benedek és Sallai Laci fejéből pattant ki, akiknek nem ez volt az első hasonló projektjük, hiszen tisztelegtek már így a Kispál és a Borz, illetve az Európa Kiadó előtt is. A válogatás felvételeit végigkísérte Kirschner Péter és Gryllus DánielA lemezen többek között olyan zenekarok szerepelnek, mint a Bozo, a Mambo Rumble, a Carson Coma, a Platon Karataev, a Zombie Girlfriend és a Disco Nap, illetve énekel egy dalt Barkóczi Noémi is. Közös jellemző bennük, hogy még egy tagjuk sem élt a Kaláka megalakulásakor.

Mind a 15 előadónak sikerült a saját hangzásvilágába beépíteni a választott dalt, érződik, hogy ők is élvezték a feldolgozással való munkát.

Mint minden hasonló lemezen, itt is voltak kiemelkedő dalok, az én kedvenceim a Felső Tízezer, a Middlemist Red, Barkóczi Noémi, illetve a Csaknekedkislány által készítettek voltak.

Érdekes még a lemezzel kapcsolatban, hogy mivel a Kalákában rendkívül nagy szerepet kap az ének, a coverekben néha szokatlan szituációkban lehet hallani a frontembereket, hiszen nincsen mögöttük az a fajta hangszeres kíséret, ami egyébként a saját zenéjükben jelen van. 

A lemezt meghallgathatjátok Spotifyon, de már elérhető CD-n is az együttes online boltjában, később pedig a Kaláka Zeneboltban a Deák Ferenc téren.