“Egyre közelebb kerülünk ahhoz a zenéhez, amit szeretnénk játszani”

Cikk

október 3, 2016

Kocsis András

817

Nemrég nálunk debütált a Kaktus legújabb száma az első nagylemezükről, melyet most szintén nálunk először hallgathattok meg teljes pompájában.

A Long Play névre hallgató korong sokkal élőbb hangzással rendelkezik, mint amit a srácoktól eddig megszokhattunk, részben mert már nem csak a három törzstag, hanem a teljes öt fős zenekar kivette a részét az alkotói folyamatból, másrészt mert amit lehet, próbáltak élőben felvenni, és nem benne hagyni a “work in progress midi megoldásokat”, ami pedig azelőtt párszor megesett.

“Zeneileg is kiforrottabbnak érezzük a számokat, sikerült jó ívet taláni a számok között és összeállt egy nagyobb egésszé a végén az album.” Irsik Bence, a banda gitárosa mesélt nekünk az anyagról. “Sokkal hangszerorientáltabb, sokkal kevésbé vagyunk a gépekre és samplekre hagyatkozva.” Ettől függetlenül szerencsére most is találni olyan finomságokat, mint például a ‘Start The Car’ című átkötő dalnál, ahol a tanácstalan buszsofőr hangját a banda billentyűse és gitárosa, Borbás Olivér vette fel a telefonjával egy pécsi kaposvári buszon utazva.

Hallgassátok meg tehát a Kaktus első nagylemezét, a Long Play-t!

Az új számoknál a tagok főleg egymást inspirálták, de hatott rájuk a Radiohead új albuma, a Makrohang és a Warpaint zenéje, a trap, mint műfaj, és persze a sok koncertezés, ami alatt fejlődtek és összeszoktak. “Ezt az anyagunkat gondoljuk az eddigi legerősebbnek. Egyre közelebb kerülünk ahhoz a zenéhez, amit szeretnénk játszani. Reméljük széles körben elismert lesz és ezáltal a zenekar is.”

A srácok készítettek egy videót, melyben tovább mesélnek az album munkálatairól, és a dalokról külön-külön.

A lemez érdekessége, hogy mindegyik dalhoz készült egy videó, melyben a tagok ücsörögnek, esznek, isznak, dohányoznak a zenekar életében fontos helyszíneken, így a próbatermük folyosóján, pécsi kávézókban vagy épp a dobos, Szula Gergely négy személyes Ticojában. Maga a lemezborító is különleges, egy másfélszer másfél méteres festmény, melyet Góth Martin, a srácok régi kaposvári barátja, most a Képző másodéves hallgatója készített, melyhez a zenekar szabadkezet adott.

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!