Hallgassátok meg a Kaktus őszi nagylemezének első előfutárát
augusztus 30, 2016

A Kaktus zenekart talán már senkinek nem kell bemutatni, kísérletezgetős, pszichedelikus zenéjük, mely az élő és az elektronikus hangzás rendkívül üdítő egyvelege már Budapest és Pécs összes fontos színpadán bizonyított. Nemsokára újra a Middlemist Red mellett fognak fellépni, ezúttal Pécsen, a Szenes Klub szezonnyitóján

Second Stone From The Sun és a Yamina kislemezek után idén ősszel érkezik a zenekar debütáló nagylemeze, melyről alább már meg is hallgatjatjátok az első megjelentetett dalt, mely a ‘Ghinish’ címet viseli. Egyébként ezt is letölthetitek ingyen a Kaktus Bandcamp oldaláról.

A lemez felvételei ezúttal is Lőrincz Attila Sándor toponári stúdiójában készültek, és a srácok maguk keverték és masterelték az anyagot. Maga a dal egy kicsit úgy kezdődik, mintha a srácok rengeteg Makrohangot hallgattak volna mostanság, hogy aztán egy harsány, csapkodós lezárással érjen véget. Az új hangzás mögött tudatos koncepcióváltás áll, az eddigi két EP-hez képest ezúttal minimalistább hangszereléssel és kevesebb hangmintával dolgoztak.

„Kreatívabbak lettünk a hangszereinken, azokból próbáljuk kihozni a maximumot a sok sample helyett.” 

– mondta Irsik Bence, a Kaktus gitárosa. „A teljes zenekarral írtuk a dalt, ezért könnyebb és „élőbb” a munka. Az élő hangszerek sokkal jobban előtérbe kerülnek, a felvételeken minimális utómunka lesz, mert pontosabban és élethűbben akarjuk tükrözni a hangszerek hangját.”

A srácok legközelebb tehát a Middlemist Reddel lépnek fel közösen a pécsi Szenes Klub szezonnyitóján, ahol már játszák ezt az új dalt is. A lemezbemutató október elején lesz Pécsen a Nappaliban, és Budapesten a Toldiban, a pontos dátumokért kövessétek a zenekar Facebook oldalát!