Jubileumi turnévideó
február 12, 2015

10 év? Az még gombócból is sok! Pláne, ha egy zenekarról beszélünk, hiszen minél több ember vesz részt egy közös projektben, annál valószínűbb, a nézeteltérés és a közös ügyért való tenni nem akarás. Erre cáfol rá a SoNaR és ünnepli jubileumi tizedik születésnapját egy turné videóval. Boldog születésnapot!

Rengeteg mindent megtudhattok ebből a videóból a bandáról, laikusoknak és rajongóknak egyaránt releváns!

Videóim olyan vizualitáson alapulnak, amelyek húsz éves fotográfiai tevékenységem során alakultak ki bennem. Rendkívül izgalmas műfaj, amikor a képi kompozíciók és meglátások megfelelő kameramozgással kiegészülve egy új egységet alkotnak. Minden esetben a zene ritmusa a vezérfonal, ami lendületet ad a videónak, a képsorok pedig folyamatos figyelemre ösztönzik a nézőt. A Sonar zenekar tevékenységét évek óta figyelemmel kísérem, és úgy érzem a zene összhangban van a képi világgal, amire videóimban törekszem. A riportfilm – koncertvideó – roadmovie jellegű felvételek mellett fontosnak éreztem megszólaltatni a zenekar tagjait is, mert eredeti, színes egyéniségek és így a rajongóknak is lehetőségük adódik arra, hogy jobban megismerjék őket. –  Végel Dániel (operatőr-vágó)

A SoNaR zenekart stílusilag nehéz behatározni, hiszen az elektronikus zenén keresztül, a space rockon át, a hip-hoppig rengeteg minden volt rájuk hatással. Ha mindenképp kategorizálni szeretnénk, akkor egyfajta filmzene szerű instrumentális progresszív popként jellemezhetjük alkotásuk. A zenekar 2 kislemez után kiadta Celluloid nevű nagylemezét, majd 2012-ben az azóta már remix változatban is megjelent On Air stúdióalbumot. A banda ezen felül rendkívül kreatív, ötletekből sosincs hiány. Elég csak a 360 fokos videót, az élő online koncertet, vagy a befalazott usb-s album kiadást említeni. Érdemes rájuk mindig odafigyelni, kitudja mikor rittyentenek elő valami világújdonságnak számító művészi vagy marketinghúzást.

A zenekarral legközelebb a GMK-ban február 14-én találkozhattok!