Jön a Death Grips a Pohoda fesztiválra

Cikk

április 3, 2019

Bálits Mihály

715

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. A közeljövőben szeretnénk fejleszteni a videós csapatunkat, live sessionöket, riportokat és lemezkommentárokat készíteni. Ehhez, illetve a további zavartalan működésünkhöz szükségünk van a támogatásotokra. Az alábbi gombra kattintva küldhetsz nekünk egyszeri, vagy rendszeres adományt a PayPalen keresztül.

Rajtuk kívül fellép még Mura Masa, Mac DeMarco és Skepta is.

A július 11. és 13. között tartó szlovákiai Pohoda Fesztivál nemrég tette közzé, hogy idén a kaliforniai Death Grips is a fellépők között lesz. A rapbanda európai turnéján ejti útba a magyar határtól csupán másfél röpke órára lévő Trencsént.

A térségbe meglehetősen ritkán jövő együttes főleg Nyugat-Európában fog játszani: fellépnek még Kölnben, Stockholmban és számos brit városban – a fesztivál szervezőinek pedig különösen jár vastaps, hogy így is sikerült őket elcsábítani.

A 2010-ben alakult trió tavaly adta ki hatodik nagylemezét Year Of The Snitch címmel. A kiabálós kísérleti hiphopot felfutattó Death Grips 2014-ben jelentette be, hogy feloszlik, de ennek ellenére az elmúlt öt évben több albumot adtak ki, mint amikor még “együtt voltak”. Koncertjeiken általában az elmúlt évek összes lemezét érintik, tehát kevés az esély olyan forgatókönyvre, hogy csak a tavalyi anyagról fognak játszani, ami azért fontos, mert az első két, nagy sikert elérő albumon találhatóak sokak szerint az együttes legfontosabb számai.

A fesztiválon fellép még többek között a Roots, Skepta, Mac DeMarco és Charlotte Gainsbourg, valamint az IC3PEAK és a Bánkitón is koncertező Viagra Boys is.

A Pohoda egyébként északi szomszédunk legrégibb fesztiválja. A szlovák Szigetként is lehetne jellemezni, csak el kell osztani őket hárommal: sokkal kevesebb nappal, sokkal kevesebb pénzért, de nagyon jó line up-al vonzza a mulatságra vágyó közönséget.

Három napos bérletek itt, mindössze 99 euróért.

Kiemelt kép: Death Grips; Facebook: Pohoda

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK