Virággal jött és nem bajnok – hálószobarevü és háziköntös a Jazzékiel énekesének első klipjében
február 24, 2021

A hetvenes évek éjszakai lokáljai és egy szürreális, belassult házibuli hangulata kereszteződik Jakab Péter első, Nem fontos személy című lemezének címadó dalához készült, David Lynch világát idéző, álomszerű kamaraklipjében. A február 1-jén megjelent, személyes hangvételű sadcore lemezt a Jazzékiel frontembere egy hónap alatt egyedül írta meg és vette fel, a most megjelenő, többek között Berényi Biankát és Geri Glamet is felsorakoztató klip egy szülinapi ajándék is volt egyben, írják közleményükben.

A ‘Nem fontos személy’ videóját

a klipszemledíjas, több hazai reklámfilm és zenei videó megalkotójaként ismert Szabó Áron rendezte,

akivel az elmúlt évtizedben Jakab Péter már számos közös munkát jegyez, de készített már a Jazzékielnek is két kisfilmet az évek során (Kamilla, 2011 és A dolgok szétesnek, 2020.) Az operatőr ezúttal is Kósa Péter volt, aki közel 15 éve Jakab társa a kreatív munkákban: a Jazzékiel legtöbb videója és fotója esetében ő állt a kamera másik oldalán. A Nem fontos személy klipjében az énekes mellett többek között a Virágvölgyből ismerős Berényi Bianka (EU Cannibal) és Geri Glam drag artist is feltűnik. 

Jakab Péter szavai a klipről: „Mint ahogy a lemezt sem terveztem, klipet sem képzeltem feltétlenül az anyaghoz, de Áron egyszer csak felhívott, amikor megjelent az album, hogy szívesen forgatna valamit az egyik dalhoz. Kósával közösen, születésnapi ajándékként összehozták nekem, pont, mint a régi szép időkben: hárman molyoltunk rajta, Áron rendezett, Peti operatőrködött, én meg a látványon rugóztam Áronnal, és vágtam az anyagot. Ez a híres Beleférproduction vállalat. A kijárási őrület miatt naponta kb másfél órát tudtunk foglalkozni vele, de nettó hat óra forgatással elkészült simán. A szereplők szintén mindannyian barátok, szóval ez egy nagyon kedves szeretetmunka volt.” 

Jakab ‘Nem fontos személy‘ című, első önálló lemeze a klinik budapesti indie label gondozásában jelent meg. Bár korábban sosem gondolt arra, hogy szólóalbumot készítsen, egy véletlenül nála maradt szintetizátor mégis arra inspirálta, hogy egy hónap alatt megírja és otthonában fel is vegye a február 1-jén megjelent hétszámos albumot. A lemezen minden hangszeren (zongora, szintetizátor, gitár, basszusgitár, dob) Jakab játszik.

Kiemelt kép: Kósa Péter