„Szinte bármit meg lehet csinálni, amit csak a zenész akar”
április 30, 2015

Az Isle Of Man bemutatkozó EP-je bekerült a kedvenc márciusi zenéink közé. A produkció mögött álló Matos Gergő a MOME Zajon debütáltatta az élő szettjét, amelyhez  most készített egy videót is, melyet nálunk láthattok először.


Nézzétek meg a videót alább, utána pedig olvassátok el interjúnkat Gergővel!

KERET: Milyen hangzásra törekszel az Isle Of Man projekttel?

Matos Gergő: Az első kislemeznél még inkább csak kerestem a saját hangomat, próbáltam keverni az elektronikát a hagyományos hangszerek hangzásával. Nagyon sok apró zajt és hangot vettem fel saját magamnak. Most elkezdtem együtt dolgozni egy énekes lánnyal ami sokat fog változtatni az eddigi hangzáson, remélem még a nyár elején elkészülünk egy kislemezzel

K: Ha jól tudom felkerestél külföldi kiadókat, kaptál választ valahonnan? Mi újság ezzel, minek örülnél?

MG: A kiadók nem igazán reagáltak de a Bassport FM nevű angol rádión szokták játszani a zenéim aminek nagyon örülök. Igazából most itthon szeretnék először a lehető legtöbb emberhez eljutni aztán ha úgy hozza a sors akkor nagyon örülnék ha sikerülne kapcsolatba kerülni komolyabb külföldi kiadókkal is.

K: Hogy sikerült élőben megszólaltatni a zenedet, olyan lesz az fellépő szett, mint ebben a videóban?

MG: A MOME Zajra kísérleteztem ki ezt a setupot ami a videóban is látható. Szeretném tovább bővíteni a hangszerek számát hogy még izgalmasabb és változatosabb legyen a hangzás. Úgy néz ki játszom majd az idei rakéta fesztiválon úgyhogy addig mindenképp tovább kísérletezem és igyekszem minél többet kihozni belőle.

K: Mostanában egyre több kísérletezős, élő hangszeres elektronikus zenei produkció tűnik fel, gondolok iamyankra, a Kaktusra, vagy akár a Passedra, szerinted kezd kialakulóban lenni egy ilyen színtér?

MG: Igen, úgy érzem egyre többen kezdünk el itthon is ebbe az irányba elmozdulni ahogy külföldön ez már viszonylag régóta tendencia. A mai eszközöknek köszönhetően ez annyira tág tereppé vált hogy szinte bármit meg lehet csinálni amit csak a zenész akar.

K: Kikkel szeretnél/tervezel együtt fellépni? A Rakéta fesztiválon kívül hol láthatunk teged a kozeljovoben?

MG: Szerencsére most a hazai színtér nagyon erős úgyhogy elég sok előadóval szívesen állnék egy színpadon. ANEZ-ékkal vagy a Kaktus nevű formációval biztosan jó buli lenne. Jelenleg nem tudok róla hogy játszanék máshol a közeljövőben de remélem azért néhány buli még öszejön a nyárra.