Indie szellő a hurrikán erejével

Cikk

november 5, 2014

Madácsi Dávid

375

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Szoros küzdelem volt az elődöntőben, ám a Hello Hurricane a kezdetektől az élvonalban tartózkodott. Igényes és egészen változatos indie/alter zenéjük elnyerte a zsűri tetszését, így nem volt kérdés, a legjobb négyben a helyük. Üdvözöljük hát a döntőben a hurrikánt! (Esküszöm ez volt az utolsó szójáték…)

A zenekar 2012-ben alakult, ám akkoriban még Five Salamons néven futott. Hál’ istennek ezt 2014-ben, a munka ünnepén, stílusosan egy új dallal, a ‘Follow’-val lecserélték, és gőzerővel szorgoskodtak tovább. Sokan úgy vélekednek, hogy az indie már “halott”, de egy zenei, vagy legyen az bármilyen stílus csak az univerzummal együtt tud kipusztulni. Amíg van egy-két zenekar és van egy-két ember akit ez érdekel, márpedig MINDIG van, addig az indie köszöni szépen jól van. Erre pedig Magyarországon keresve se találhatnánk jobb példát, mint a The Black Keys-en, Foals-on, Mumford & Sons-on és Bombay Bicycle Club-on nevelkedő Hello Hurricane, hiszen az az említett néhány lélek, immáron közel ezer fő a Facebook adatok alapján, és a rajongói bázis rohamosan növekszik.

Ha valakit ez nem győzött meg, akkor a zenekar eddigi nem túl hosszú, ám annál velősebb múltja biztosan meg fog. Idén amin elindultak, azt meg is nyerték, lásd a Sziget Fesztivál Campfire Tehetségkutatóját, aminek hála fel is léphettek a Szigeten, vagy a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját. Rossz ómen ez a többi döntősnek!

Volt szerencsém nyáron a veszprémi performanszukat meghallgatni. Az akkori akusztikus felállás, mind zeneileg, mind dinamikailag kiemelkedő volt, így kíváncsian várom a “rendes” koncertet a döntőben. Lengyel Benjámin (ritmusgitár/ének), Borbély Ambrus (dob), Abai-Szabó Tamás (akusztikus gitár/ének), Posztós Balázs (basszusgitár) és Zwick Ábel (szólógitár) a sikerek hullámain tovább szörfözve munkálkodnak, melynek hála év végére egy újdonsült EP-vel majd 2015 elején egy videoklippel rukkolnak elő.

A Kikeltetőre a banda legújabb dalukkal a ‘Bad Nights’-al jelentkezett, mely a zenekar szólógitárosának Ábelnek az utómunkálatával érte el végleges verzióját.

Szavazz a Hello Hurricane-re a Kikeltető döntőjének a közönségszavazásán! Ehhez csak annyit kell tenned, hogy alább megírod kommentként, hogy miért érdemelné meg ez a banda, hogy megnyerje a verseny döntőjét! További információk a szavazásról itt.

PLAYLISTEK