Ilyen volt a Sauropoda Trio zenei szeánsza a hatodik Kikeltetőben
december 29, 2019

A Sauropoda Trio egyszerre összehangolt és izgalmasan kísérletező hangorkánja a Kikeltető 2020 második koncertnapján töltötte fel a Dürer Kert középső termét, most pedig visszanézhetitek akkor is, ha tetszett, és akkor is, ha esetleg lemaradtatok róla.

A nem olyan rég alakult hármas Vaszkó Zsolt (titokzatostelepesek), Lukács Péter (Grencsó Friss Csoport) és Krizbai Domokos (Antropomorf, Pseuduo) közös szerelemprojektje. Zenéjük műfaji crossover; a progresszív rock, az avantgárd, az improvizációs jazz és orientális zenék elemei fonódnak össze benne.

Az elhangzott szerzemények:

– Prometheus
– Quality Control
– Unfinished

Az évtizedet a hatodik Kikeltető élő fordulóival zártuk. A Sauropoda Trión kívül láthattátok a Cataflamingót, az Erkölcsi Mozsdót, Phönixet, Untitled99-t, Thoma Davidot, a Quiet Kid & the Speakers-t, FILO-t, a Dupla Eutanáziát, MA’AM-ot, az Exotic Girlfriendet és Nabumorphot is a Dürer színpadán.

A január 17-ei díjátadó záróbuli előtt elhalmozunk titeket egy rakat koncertvideóval. Nézzétek vissza a CataflamingoUntitled99 és FILO buliját is és hamarosan jön a többi!

A videót Major Bálint, Látos Márk, Szabó Dominik és Komróczki Dia készítette, a hangot Csontos Bence vette fel és keverte meg.

Címkép: Komróczki Dia