Ilyen az igazi stoner leveskocka
október 24, 2016

Az idei Kikeltető második fordulójának továbbjutója a hódmezővásárhelyi gyökerű Meggie. A közönség által elődöntőbe juttatott zenekar annyira friss, hogy most van készülőben első kislemezük, és nem is tudják még pontosan, hogy milyen zenét, és hogyan szeretnének játszani, de amit eddig fel tudnak mutatni, arra joggal lehetnek büszkék.

Nem forrt még ki pontosan mi az, amit szeretnénk, de törekszünk arra, hogy mihamarabb rátaláljunk. Sokat kísérletezünk egy-egy számunkkal, a megfelelő hangzás elérése érdekében.” A Meggie gitáros-énekese, Baranyi Ernő vázolta fel nekünk az alapvetően stoner rock irányába mozgó bandájuk útkeresését.

Egyik első saját számuk, mellyel bejátszották magukat a 2016-os Kikeltető elődöntőjébe mindenesetre címével ellenkező módon egy határozott, kitartott erődemonstráció, érzékeny stoner riffekkel felszerelve.

Csuklóból egyébként egy ötven évvel ezelőtti nagyszínpados heavy metal-előadóként képzeltem el a Meggiet hallva az ‘Infirmityt’, és Ernőék be is vallották, hogy a mostanában uralkodó stoner és pszichedelikus tendenciák mellett a ’60-as ’70-es évek zenéit tekintik inspirációjuk alapjának. A Black Angels, Jimmy Hendrix, BB King mellett hip-hop és jazz is szerepel a banda playlistjében, kérdés mennyire engednek majd teret ezeknek a hatásoknak az első lemezükben.

„Első számainkat a próbatermünkben rögzítettük, viszont hamar éreztük, hogy ez nem pontosan az a hangzás, amit tovább akarunk adni, ezért elhatároztuk, hogy felrántjuk stúdióban. Így most van folyamatban az első EP-nk felvétele. A kiadás pontos dátuma még előttünk sem tisztázott, de még ez év november végén, december elején meg szeretnénk jelentetni.”

A négytagú formációnak korábbi zenekaraikból van hangszeres és színpadi rutinja, szóval egy abszolút kezdő, tizenéves zenekarnál mindenképp gördülékenyebben megy a közös munka, és első körös terveik is teljesíthetőnek tűnnek: „Szeretnénk minél többet koncertezni, bejárni az országot, megismertetni magunkat.”

„Ilyen szempontból is nagyon értékes volt a Kikeltető, hiszen a jelentkezett zenekarok közül többel is felvettük a kapcsolatot és igyekszünk mihamarabb közös koncerteket összehozni.”

Fontosnak éreztem még tisztázni a zenekar neve körüli homályomat, amire Ernő válaszolt, és kiderült, hogy a Meggie egyik félálmából való felriadásának eredménye, tehát sem egy női névre, sem valamiféle misztikus leveskockára nem akarnak utalni vele.