Mutatjuk, 24 óra múlva hol startol június legnagyobb bulija
június 12, 2018

Idén harmadjára szabadul el Budapest belvárosa a Sztrilich Pál Cserkészparkban, az eddigi legerősebb és legváltozatosabb lineuppal jelentkező Kolorádó Fesztivál alkalmából. Mielőtt szerdán a Keret nap a Gólya színpadon beindítaná a hétvégét, kimentem megnézni hogy épül a helyszín, milyen újdonságokra számíthatunk.

Mivel a Hűvösvölgy és Adyliget irányából 5-10 perces gyakorisággal induló Kolorádó buszok csak az első nap délutánjától – szerdán 14:30-tól – lesznek elérhetőek, gyalog vágtam neki a laza két kilométeres sétának. Szerencsémre két gyors stoppal percek alatt kiértem a Cserkészparkba, és nem kellett letesztelnem, hogy mennyire igazak a tavalyi rosé-felhős emlékeim az út nehézségéről.

A helyszínen sikerült elkapnom Turzai Ákos építésvezetőt, aki mesélt az idei újításokról. Ákos egy hónapja jár ki rendszeresen a Cserkészparkba, ahol az elmúlt két hétben minden nap reggel nyolctól sötétedésig folytak a munkálatok.

A MOME és a Kolorádó közös pályázatán nyertes építész csapat menő pergolákat húzott fel a mező több pontján is a napközben hűsölni, vagy este két buli közt megpihenni vágyó fesztiválozóknak.

A mező egyébként is új, izgalmas helyszín lesz – minden nap különböző művészeti és színházi performanszok, workshopok várják az érdeklődőket.

A réten látogatható még a Plasztik Beach is, ahol újrahasznosított anyagokból teremtődik meg a trópusi tengerparti hangulat. A fesztivál időtartama alatt bárki hozzájárulhat az installáció építéséhez, ami kidobásra ítélt ruhák gyűjtőhelyeként is funkcionál majd – a ruhákból ülések és napernyők készülnek, a jó állapotban lévő darabokat pedig rászorulóknak adományozzák. Alig pár lépéssel arrébb pedig a Chill Jurta nyújt menedéket a csendre vágyóknak.

A Klub Vittula budai kirendeltsége idén is ott lesz mindenkinek aki szeretne hajnalban megborulni egy kicsit – ezúttal Vittula VIP néven fut, és új helyszínen ömlik majd nyakunkba a csillámpor.

A klub szelleméhez méltóan egy régi szemétdombból lett kialakítva az egyébként nagyon bájos erdőszéli bulihelyszín, ahol természetesen a saját pult és egymást váltó, jobbnál jobb DJ szettek se hiányozhatnak.

A szervezők egyébként az eddigi éveknél is erősebb esőzésre számítanak, ezért több és nagyobb fedett területtel készülnek. A Székelykapu Nagyszínpadhoz tartozó új bárpult körül, és a Csodaszarvas színpad környékén lévő sátrakban is elbújhatunk majd az eső elől. A sár kezelésére továbbra is a szalma borítás marad a legkivitelezhetőbb megoldás, szóval mindenképp érdemes zárt cipővel készülni.

Hazafelé ismét szerencsém volt a stoppal – ezúttal a helyszínt épp lecsekkoló Deeper tánccsapat (csütörtök, 19:30, Árok!) szedett fel a még félkész kaputól nem messze. Érdekes, hogy mennyivel kisebbnek érződött a helyszín most, mint tavaly, amikor csak a fesztivál alatt voltam kint – de annyira mégsem meglepő, hiszen egy ilyen rendezvényen mintha kicsit kitágulnának a dimenziók, és még az idő folyása is egészen más. Ehhez viszont ti is kelletek – találkozunk Kolorádón!

Szerző & fotók: Palotás Ágnes

+ Pár kép arról, miként épül fel az erdei varázslat: