Így emlékeztek Lou Reed-ről
október 29, 2013

Október 27-én vasárnap reggel távozott az élők sorából Lou Reed, mondhatni a glam rock szülőatyja. A 71 éves zenész – mint kiderült máj problémái okozta – halálára rengetegen reagáltak. Ebből mutatunk meg most párat.

„A hír amitől a legjobban féltem összehasonlíthatatlan azzal a hatalmas ürességgel amit most érzek. Hihetetlen, hogy két kölyök találkozott 47 évvel ezelőtt, majd később ugyanúgy harcoltak és szerettek – egymás elvesztése felfoghatatlan. Nincs ami helyettesítse, sem digitálisan, sem virtuálisan nem lehet pótolni. Örökre elvesztettük. Persze a lemezek fennmaradnak, így a világ bepillantást nyerhet. De ez nem ugyanaz. Néhány hete nevettünk közösen egy nagyot, ez örökre emlékeztetni fog engem arra a sok jóra amit együtt megéltünk.”  – John Cale, (The Velvet Underground)

„Lou Reed halálhíre annyira elkeserített, hogy nincs is rá szó. Egész életemben ott volt nekem. Örökre ott lesz a szívemben. Köszönöm Istenem, hogy vannak ilyenek, mint Lou, akik a saját szabályaik szerint élnek, egyébként képzeljük el mennyire unalmas lenne a világ. Az elmúlt néhány évben személyesen is megismerhettem Lou-t, és ő mindig kedves, jószívű volt. Zenéje kiállja az idő vasfogát.”Steven Patrick Morrissey, (The Smiths)

 “He was a master”David Bowie

„Lou egy nagyon különleges költő volt.  Egy dolgot kaptam Lou-tól amit soha nem felejtek el, az az előadásmód, ahogyan az ütemen átviszed a szöveget, és 3 akkordot akár 14 percen keresztül játsszol. Ez egy nagy felfedezés volt számomra.”Patti Smith

Tweet-ek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Többen már bejelentették, hogy Lou Reed feldolgozásokkal fognak készülni az ő tiszteletére, ám ezt leghamarabb az Arctic Monkeys adta elő Liverpoolban.