Továbbra sem jutottak éjszakai engedélyhez, ideiglenesen bezár a Turbina
június 28, 2022

Tavaly ősszel több év csúszás után végre megnyitott Budapest új kulturális központja, a VIII. kerületi Turbina. A tulajdonosok azóta sem jutottak éjszakai engedélyhez, így az elmúlt 9 hónapban legtöbbször este 10-kor véget kellett vetni a zenének. Ma a Turbina közösségi oldalán került bejelentésre, hogy amíg nincs engedélyük az éjszakai működésre, addig ideiglenesen bezárják a kapukat.

Arra az elhatározásra jutottunk, hogy az engedély kiállításáig a Turbina Kulturális Központ bezár. Bízunk benne, hogy a jelenleg is beadott kérelmünket a következő hetekben elfogadják, így ősztől a ház gyermekbetegségeit javítva, tele energiával kezdhetünk bele a következő klubszezonba veletek egy megújult, fenntartható Turbinában.

Írták a közleményükben.

A Turbina helyet adott kiállításoknak, vásároknak, nappali buliknak, februártól kezdve foglalkozásokat és iskolát szerveztek menekült gyerekeknek, mi pedig itt tartottuk meg a legutóbbi Kikeltetőt és a KERET 10. születésnapját is. A vezetés reményei szerint az engedélyt még a nyáron megkapják, így a klubszezonban az eddig tapasztalt hibákat kijavítva nyithatnak majd újra.

  • A Turbina megnyitásakor videót is készítettünk, ahol bejártuk a teljes helyszínt.