Alt-pop slágerrel jelentkezik a szegedi Hűvös együttes
május 7, 2021

Néha megkapjuk kritikaként, hogy csak a pesti helyzettel, pesti zenekarokkal foglalkozunk. Kétségtelen, hogy picit túlsúlyban vannak a fővárosi együttesek, de a mai nap javítunk ezen, hiszen nálunk premierezik a szegedi Hűvös új dala, a ‘Süllyedős‘. A dalhoz pedig klip is készült, amit a mi egyetlen Komróczki Diánk rendezett a nemrég megnyílt Expo Studioban.

A Hűvös bár csak tavaly nyáron alakult, ősszel már a Carson Coma előtt játszottak az A38-on, és valljuk, be ennél jobb startot egy együttes se kívánhatna. A magukat alt-popnak aposztrofáló együttesnek ez a második dala, a tavaly decemberben megjelent ‘Szürrealitás‘ után és jelenleg is dolgoznak az első konceptalbumukon.

Az új dalról ezt mesélte nekünk Vidiczki Zsombor énekes, gitáros:

Emlékszem, hogy a ‘Süllyedős‘ című számunkat, akkor írtam amikor a világ a feje tetején állt és én meg csak így észbekaptam, hogy hűha kezdek felnőni, mi történik, hova mennek a többiek? Fura volt belegondolni, hogy szeptembertől már számomra egy tök új városban leszek egyetemista távol a barátaimtól, a családomtól és a kedvesemtől. Megmondva az őszintét, mint nagyon sokan mások, én is féltem az újtól. Úgy éreztem mintha már átéltem volna már ezt párszor, másrészt meg mintha mégis egy új dologról lenne szó. Rá kellet jöjjek, hogy vannak emberek, akikre mindig számíthatok, attól függetlenül, hogy milyen messzire hajóztam el. Ennek a számnak a megírása rendkívül fontos volt számomra azzal kapcsolatban, hogy megértessem magammal, hogy minden rendben lesz ezekben az embert próbáló időkben is. Talán ez is az üzenete: Nyugi, minden rendben lesz!

  • Ez volt tehát a Hűvös legújabb száma, reméljük nemsokára újra láthatjuk majd őket élőben is. Ha tetszett, csekkoljátok le őket facebookon is!

Werkfotók: Sutus Fanni