Húsleves szürcsölgetés közben idézi meg a Balatont a Soviet Monday
december 16, 2021

A Soviet Mondayről már többízben adtunk hírt a blogon, ezúttal már a harmadik single-jük jelenik meg. A ‘Somogy‘ az eddigieknél felszabadultabb, játékosabb, és kivételesen nem keletre, hanem nyugatra kacsint. Nehéz újat mondani az egész balatoni flessről, és hála az égnek nem is ezt próbálják meg a srácok, úgyhogy egy remek dalt kapunk, még annál is jobb vizuállal.

A dal fénypontja egyértelműen a refrénje, egy remek szólógitár futammal, amire jól illeszkedik Bíró Milán énekes/basszusgitáros picit rekedtes hangja. A dalról az együttes a következőket mesélte nekünk:

„A dal alapjait adó témákat még a Warshow idején írtuk meg, majd a Sovietben került befejezésre. Különlegessége, hogy míg a ‘Kirillt‘ és a ‘Gépészlányt‘ a karantén idején laptopon legóztuk össze, ennek kidolgozása már a próbateremben történt. Ennek megfelelően, bár ez a szám is teljes mértékben otthon került felvételre, hangszerelése már az élő felállásunkat tükrözi. A szövegét ismét Milán írta még nyáron, mely magyarázza a Balatoni témavilágot. Az első szövegváltozatban még szerepelt a helyszínt adó Somogy szó is, ezt azonban a végleges verziónak csak a címe őrzi. A szám vizuális világa még hozzánk képest is nagyon DIY lett, a mögötte húzódó koncepció a 80-as 90-es évek klipjeiben bőséget szimbolizáló nagyon gazdag húsleveseket idézi meg.”