Punk zenével a halálipar ellen
augusztus 1, 2016

Magyarországon a nagy többség még mindig furcsán néz a vegánokra, pedig már többszörösen bizonyított tény az, hogy a növényi alapú étrend sokkal egészségesebb és fenntarthatóbb alternatíva a húsevéssel szemben. A punk és hardcore színtér képviselői körében azonban közel sem annyira ördögtől való a téma, hiszen a műfaj egyik lényege, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi igazságtalanságokra, aminek egy kis szelete például a kizsákmányoló élelmiszer-ipar is.

Ezt a témát járja körbe Ofner Gergő új dokumentumfilmje, a Herbivore Punks, amely ma jelent meg az Idioteq-en. „Iskolai projektként kezdődött a film, az egyetem második félévében kellett dokumentumfilmet készíteni választott témából. Már elkészült pár interjú amikor (számos problémából fakadóan) otthagytam a sulit, de a témát elég fontosnak tartottam ahhoz, hogy befejezzem a filmet. A hardcore-nak kis színtere van itthon, mindig motiváló olyan videókon dolgozni, amivel visszaadhatok valamit annak a közegnek, ami nekem olyan sokat adott.” – mondta Gergő.

A 11 perces dokumentumfilmben megszólalnak a Diskobra, a Ghostchant, az Exterminating Angel, a Libido Wins és a brit Doom zenekar tagjai. „A filmben szereplők mind vegetáriánusok vagy vegánok, többen rendszeresen ott vannak a Food Not Bombs ételosztásain, Ádám pedig az Elixir vegán étterem atyja. Meglepő volt, hogy miközben rengeteg ember szemében él a nagyképű radikális vegán sztereotípia (természetesen van ilyen), mindannyian azt mondták, hogy többnyire nekik kell védekezniük azért, amiért így élnek, nem ők prédikálnak.”

https://www.youtube.com/watch?v=40wi7GfNBzg

Gergő egyébként rendszeresen videózik többek között a Trafónak és a Bánkitónak, kövessétek be a YouTube-on, a Vimeon vagy akár az Instagramon!