Kikeltetős bandák és új felfedeznivalók tömkelege vár a GÓLEM feszten
augusztus 22, 2020

Az idei fesztiválszezon óriási jóindulattal is maximum félholtnak nevezhető. Nyilván nem kell senkinek elmagyarázni, hogy ez miért van, de a nyár végére szerencsére pár eseményt, bár korlátozott létszámmal, de megrendeznek. Volt a héten UbikEklektik, Fekete Zaj, jövő héten pedig lesz többek között mini Kolorádó és Gólem fesztivál is Dunaújvárosban a Szalki-szigeten.

A különbség többek között az a többi fesztivál és a Gólem között, hogy ők elkezdtek több bérletet árulni, amikor bejelentették a korlátozások megmaradását. A döntésben egyszerre játszott szerepet a „konkurencia” kiesése, illetve az a természetes folyamat, ahogy egy kis fesztivál évről évre több érdeklődőt vonz be.

A fesztivál, ahogy én látom, valahol félúton van egy showcase és egy baráti társaság belsős vicce között, de ezt, mint tiszta pozitívum írom le, hiszen a nyár egyik legsokszínűbb zenei felhozatala került ki ebből a kombinációból.

A fellépők között szerepel csomó volt Kikeltetős együttes, mint például a Quiet Kid & The Speakers, Thoma Dávid, The California Nightmares, Sauropoda, Cataflamingo, illetve pár nagyobb név is, mint a Deep Glaze, a Giliszta és Dé:Nash.

Emellett viszont van egy csomó olyan formáció, amiről sosem hallottam, és néhány olyan is, akiknél meg vagyok győződve, hogy csak a Gólemre álltak össze. Tehát ha csak a nevekből, és a weboldalon lévő háromszavas ismertetőkből indulunk ki, lesz rengeteg techno, rengeteg house, nightcore, békák, kis stoner és psych rock, analóg szintetizátorok, és Sickratman.

A fesztiválon lesznek egyébként különböző nem-zenés, közösségi programok is, például jógázás, vándorfilozófus, egy mémoldal közönségtalálkozója, DJ workshopok és vitasátor is.

Összességében, a Gólem egy rettentően önazonos és szimpatikus fesztiválnak tűnik. Szerintem remek az, hogy újabb előadóknak adnak lehetőséget fellépésre, és tetszik az is, hogy nem akarnak 3000 fős fesztivál lenni, hanem fontosnak tartják, hogy egy kisebb közösségi esemény maradjanak.

  • Ha megjött a kedvetek a Gólemhez, még ma tudtok online bérletet venni, de maradnak még a helyszínre is. Ja és ha már ott vagytok, a Tékozlót ne hagyjátok ki!

Fotók: Gólem Facebook-oldal