Lángoló riffek, morgó basszus és egy igazán mocskos női hang – DUSK

Hangok a szomszédból

szeptember 27, 2018

keretblog.hu

318

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

A DUSK annyira zsenge zenekar, hogy a pontos felállás csak idén augusztusban tisztázódott le. Azonban rögtön fejest ugrottak a munkába, a ‘Soul eater’ című demó után már itt is az új kislemez, a High Radiation, három elég erős dallal.

A srácok nem lacafacáznak, teli arccal nyomják a rock and rollt. Durva és célratörő. Az a fajta zene, amikor fejben már fújja a hajadat a szembeszél és nyeled az országút porát. Van egy kevés vintage hangulata, de nincs az a szájíze az embernek, mintha hallotta volna már.

Bár a húzása ismerősnek tetszik, mégis nehéz volna mihez hasonlítanom. Nincs megállás, nincs visszatekintés, egyenesen előre halad, sőt rohan a zene. A hangszerek ámokfutása pedig kiált ezért a fajta énekstílusért, ezért az egyszerre könyörgő és ellentmondást nem tűrő, nyers női vokálért. Rendkívül vagány.

Személy szerint kíváncsian várom, hogy mivé érik majd a dolog, de már most is elég ígéretes ez az osztrák csapat. A múlt vasárnap megjelent lemez mellett külön aktuális róluk írni, hiszen szeptember 28-án, pénteken, tíz órától láthatjátok őket játszani Budapesten, a Valyo Kikötő záró hétvégéjén!

Szerző: Kutya

PLAYLISTEK