Lángoló riffek, morgó basszus és egy igazán mocskos női hang – DUSK
szeptember 27, 2018

A DUSK annyira zsenge zenekar, hogy a pontos felállás csak idén augusztusban tisztázódott le. Azonban rögtön fejest ugrottak a munkába, a ‘Soul eater’ című demó után már itt is az új kislemez, a High Radiation, három elég erős dallal.

A srácok nem lacafacáznak, teli arccal nyomják a rock and rollt. Durva és célratörő. Az a fajta zene, amikor fejben már fújja a hajadat a szembeszél és nyeled az országút porát. Van egy kevés vintage hangulata, de nincs az a szájíze az embernek, mintha hallotta volna már.

Bár a húzása ismerősnek tetszik, mégis nehéz volna mihez hasonlítanom. Nincs megállás, nincs visszatekintés, egyenesen előre halad, sőt rohan a zene. A hangszerek ámokfutása pedig kiált ezért a fajta énekstílusért, ezért az egyszerre könyörgő és ellentmondást nem tűrő, nyers női vokálért. Rendkívül vagány.

Személy szerint kíváncsian várom, hogy mivé érik majd a dolog, de már most is elég ígéretes ez az osztrák csapat. A múlt vasárnap megjelent lemez mellett külön aktuális róluk írni, hiszen szeptember 28-án, pénteken, tíz órától láthatjátok őket játszani Budapesten, a Valyo Kikötő záró hétvégéjén!

Szerző: Kutya