Hálátlan szeretőkkel vezeti fel új lemezét a Quiet Kid & The Speakers
június 11, 2021

A legutóbbi Kikeltetőn a döntőig menetelő Quiet Kid & The Speakers egy új EP-t helyezett kilátásba a nyárra, amely ígéretük szerint pozitívabb hangvételű lesz, mint a Last Decade‘, amin egyébként a klipjével díjat nyert ‘All My Friends‘ is szerepelt. Hogy ezt betartotta a tagcserén áteső neo-pszichedelikus négyes, arról most meggyőződhetünk, hiszen nálunk debütál az ‘Escapism‘ lemez első dala, a ‘Selfish Lovers‘.

Az eddigi reverbes gitárzaj mellé kerülő pásztázó szintiszólammal – amit a csapathoz tavaly nyáron csatlakozott Kovács Mártonnak köszönhetünk – tovább tágult a banda amúgy is telt hangzása. A brit-rock szcénából merítő, és onnan minden jót természetességgel használó zene ezúttal is működik és a rövid intrót követően egyből megmozgat a pattogós ritmusával.

A társas magányt és kiábrándító kapcsolatokat lefesető verzékből kitörő refrének egy jó értelemben vett slágeres energiát adnak a dalnak, ami könnyedén magával rántja a hallgatót. Hogy őszinte legyek egyetlen gondom azért akadt a számmal, mégpedig az, hogy a breakdownnal véget ér. Szerintem bőven lett volna lendület egy újabb kórussal való visszatérésre, de így csak a repeat gomb nyomkodása maradt a további anyagok érkezéséig. A ‘Selfish Lovers‘ ahogy a teljes kislemez hangmérnöki feladatait Altsach Balázs végezte.

A Quite Kid & The Speakerst élőben legközelebb a Campus Fesztiválon láthatjátok július 24-én ahol bizonyára az ‘Escapism’ dalai is felcsendülnek majd. Addig pedig megéri figyelni a srácok Facebook oldalát, hiszen a következő hetekben folyamatosan fogják nekünk adagolni az elszakadás hangjait.

Fotók: Siteri Nóra