Gyásztól bekattanó agy a BOZO új klipjében
január 3, 2017

Nálunk debütál a BOZO új klipje, a zenekaré, akik tavaly a legerősebb újhullámos alterrock „féllemezt” is magukénak tudhatták, legutóbbi videójukkal pedig egészen a Klipszemle döntőjéig jutottak. Most azonban új stábbal dolgozott a Balatonboglári testvérpár, Szabó Gyula, Szabó Gergely, Teknyős Krisztián és a Vincenzo Pellecchia alkotta banda.

„A forgatókönyvet és a sztorit a Nagy Rozival közösen találtuk ki, amit a Finta Mira segített letisztázni” – mondta el a stábról a zenekar frontembere, Szabó Gyula, majd folytatta: „Rozi csinálta a klipet, aki most végzős hallgató a MOME-n, és az egész egy budai vadászkastélyban forgott, ami egy nagyon kedves balatonlellei barátunk rokonaié. Két nap forgattunk ott, és plusz egy napot belső térben”

Gyula elmondta, hogy a popos ‘Korlátok’ popos klipje után most valami betegebbet szerettek volna csinálni. „Az egész zenekar bírja, a sztorizós klipeket. Határozott szándék volt a szöveg miatt – amit négy éve írtam – hogy nehogy összecsengjen a migrációval, úgyhogy a legjobb lenne, ha mi ütnénk le ezt a ziccert. Ez a klip szerintem jól megoldotta ezt a feladatot. Különböző idegeneket lát a főszereplő (Szabó Gergely), és úgymond védi a területét, aztán rájön, hogy nem is idegenek.” – fejti ki, majd elismeri, hogy a civil kosztümök sikerülhettek volna jobban is, és akkor érthetőbb ez a része a filmnek, de második megnézésre így is sokaknak feltűnhet, hogy mennyi mindenre utalnak a gyásztól bekattanó férfi kapcsán.

A klip már 31-én felkerült a Youtube-ra, Gyula szerint azért, hogy így nevezhessenek a dallal a Számra, mint utolsó jelentkezők.