Egy estére mi is Wes Anderson-karakterek lehetünk
április 27, 2018

Egy hét múlva felvirrad a napja azoknak, akik egy-egy sajátos épület, felhő, ruhadarab, vagy arckifejezés hatására képzeletben máris Wes Anderson egyik filmjébe teleportálnak. Május 4-én kinyílik a kifinomult különcködés, ravasz humor, frappáns báj, fondorlatos abszurditás szimmetriával és csavaros észjárással felruházott, pasztell univerzuma. A legújabb Wes Anderson-film, a Kutyák szigete május 3-ai bemutatója után egy nappal jön a Toldi szervezésében a The Grand Budapest Ball rendhagyó maskarás bálja!

Az első promóvideóban az est fellépői közül I Am Soyuz-ról hull le a lepel és Passa Tamás és Gubis Bernát mellett legkedvencebb programszervezőnk, Jezerszky Viki és szerzőtársunk, Kálóczi Bence is parádés alakítással rukkolnak elő.

A kisfilmben felcsendülő ’Still I Fly’ című dal egyébként Lili május közepén érkező, első EP-jének gyümölcse és jövő pénteken biztosan hallhatjuk majd.

Lippai Balázs, az esemény egyik szervezője és a videó alkotója ellátott minket további háttérinfó-morzsákkal is:

„Tavaly ősszel fogalmazódott meg a gondolat, hogy érdemes lenne ikonikus, egyedi világgal bíró rendezők filmjeinek hangulatában bulit szervezni. Ennek eredménye lett a decemberi Twin Peaks Bang Bang, amit Lang Ádám barátommal hoztunk tető alá és úgy tűnt, van igény ilyen eseményekre, így a folytatás akkor már borítékolható volt.

A sorozat célja alapvetően egy báli hangulat megidézése, jelmezekkel, ahol nem érdemes kimenni cigizni, mert akármelyik pillanatban történhet valami izgalmas.

Ilyen akciók például a három körös tombola izgalmas nyereményekkel, a szépségkirálynő és király választás (3D nyomtatott és festett glóriával,illetve gyűrűvel) és a megidézendő világhoz leginkább passzoló fellépők kis blokkokban történő showja, ami helyenként bőven bír a rendezők filmjeiben hallott zenék feldolgozásával is!

Az, hogy a fellépőket nem jelentjük be rögtön, teljesen ad-hoc ötlet volt, talán azért is, mert a titokzatosság a Twin Peaks világának egyik meghatározó eleme, de ezt a szokást a mostani, Wes Anderson munkásságát feldolgozó buliban is továbbvittük. Ahogy a tavalyi tematikus buli esetében, úgy most is mini videoklipek kíséretében hozzuk nyilvánosságra a fellépőket, ami egyfajta tisztelgés is a képmágusok előtt.

A The Grand Budapest Ballba már Bettina Nemmel csaptunk bele, és a folytatás is megvan, ami szintlépés is lesz a sorozatban, de erről egyelőre többet nem mondhatok. Annyi biztos, hogy emlékezetes lesz és valamikor a nyár végén kerül megrendezésre.”

  • Május 4-re tehát szerezzük be kedvenc Fantasztikus Róka uras vagy Holdfény kiráyságos jelmezünket és irány a Toldi!
  • I Am Soyuz-t pedig május 6-án az A38-on is elcsíphetjük!

Fotók/Videó: Lippai Balázs @lippaidanger
Styling/Clothes: Bettina Nem @b a b a  @bettinanem