Háromrészes ütéskombinációval támad granato új kislemeze
május 11, 2023

Mióta megalakult az 111records nem nagyon nyúltak mellé, ezen a héten már a második megjelenésükkel foglalkozunk itt a Kereten, nem véletlenül. Háromszámos kislemezzel rukkolt elő granato, aki az ezelőtti Kikeltetőn két projektjével is jelen volt. A roadkill egy jól irányzott jobbhorog, balhorog, jobb felütés kombinációja egyenesen a fülünkre irányulva, de ne ijedjetek meg, néhol egész slágeres.

111family · granato – roadkill

A versenyzaj című nyitódal in medias res elkezdi szintetizátorokkal fűrészelni a fejhallgatókat, erre ráépül még egy alap break, a háttérben pedig szakadozós énektémák zakatolnak. Kapunk egy fasza refrént, a dal vége fele egy engem leginkább Oli Sykes-ra emlékeztetős ordítást, teljes dara.

Az egész EP sokkal agresszívabb és energikusabb, mint az előző amit kiadtam. Azt gondolom most jó, ha tematikusan vannak leosztva a kiadott számok, és felgyűltek ezek az elmúlt két év alatt, ahogy sok más trekk is, de az könnyebb számaimat is majd egy 3 számos kislemezen szeretném kiadni. Mindegyik számnak a címe és a szövege szerintem megteremti a hangulatot amiről szó van a zenében, sőt még az instrumentális dolgokkal is ez volt a cél. A versenyzajban rajt hangok vannak, kutyád harapban ugatás. Emellett ami újdonság ugye az, hogy magyarul énekelek a számokon ami felé egy nagy kihívás volt megindulni, mivel túlságosan sebezhetőnek éreztem ezt a dolgot, de már jó ideje igényt tartottam rá, hogy egyszer kiadjak zenét magyarul, szóval ez egy nagy mérföldkő.

– granato

A második dalban megkapjuk az első közreműködést az EP-n, mégpedig Pepee személyében, aki idén bekerült a Kikeltető shortlistre. Zárásnak pedig felfért az anyagra a Megtűrtek is, akiknek a legutóbbi lemezéről itt írtunk (az indokoltnál talán) hosszabban.