Hány feles Unicum fogy el egy turné alatt?
november 8, 2017

Itt a KERET-nél mindig megmelengeti a szívünket, amikor két hozzánk közel álló banda egymásra talál és adott esetben lenyom egy közös turnét. Nos, a Grand Mexican Warlock és a Run Over Dogs alkalmi házassága épp egy ilyen jelenség volt egész októberben, hiszen a hazai rockzene Tankcsapda utáni korszakának prominens tagjai Szekszárdtól Kecskemétig bejárták Magyarországot, mi pedig lehetőséget adunk, hogy belépőt nyerjetek a csütörtök esti, A38-as turnézáró koncertjükre.

Ha eddig nem derült volna ki, akkor az eddig hét várost érintő vándorcirkuszon feltétlenül bizonyosságot nyerhettek a srácok, hogy a kémia jól működik a két zenekar közt, mi pedig ezt meglovagolva kérdezgettük egymás munkásságáról és ivási szokásairól Szabó Lacit a GMW-ból és Czeglédi Szaszát a ROD-ból.

Melyik Grand Mexican Warlock/Run Over Dogs koncertet bírtad a legjobban a turnén?

Laci:  A kecskemétit. A hazai közegben nyomták a leglazább bulit, még ha előző éjjel nem is jött össze az alvás, ha jól tudom.

Szasza: Sajnos mindig csak a koncertjeik második felét láttam, mert általában 40-50 percre szükségem van, hogy a saját fellépésünk után visszatérjek az életbe. Mindegyikből emlékszem egy csomó részletre, mindig más fogott meg, de a legemlékezetesebb az volt, amikor Undos Szegeden elmérte az Unicum-adagját és a koncert végén is látszott rajta, hogy totál koki, viszont a semmibe révedő tekintete ellenére olyan hangok jöttek ki a torkán, hogy nem fogtam fel, csak néztem, mint egy kiscsávó, aki először lát énekest.

Melyik a kedvenc GMW/ROD lemezed?

Laci: Eddig a Cold Sweat of Lust. De a következő kell, hogy legyen az igazi remekmű.

Szasza: Hell Sweet Hell.

Melyik a legütősebb GMW/ROD klip?

Laci: ‘Horror-struck’. Beteg!

Szasza: A legutóbbi, a ‘Main Stage’. A főszereplő srácról, Patkós Marciról korábban sokat hallottam Színműs haveroktól és végre láttam akcióban. Ezen kívül a képi világ, a sztori, a humor is nagyon el lett kapva. Meg kurva jó a szám!

Melyik szerzeményét irigyled a másik bandának?

Laci: ‘Encrusted In Black’. Himnuszkategória.

Szasza: ‘Birds in Cage’. Mindig szétmegyek amikor az elején bejön a második gitár, imádom azt a dallamot. Meg a Main Stage.

Hány feles Unicum fogyott el a turnén?

Laci: 200?

Szasza: Még van egy állomás! De ha azt nézem, hogy eddig volt hét koncert, Roninál pedig átlag 15/buli biztosan megvolt, akkor az 105. Máté, Maxi, Zsolt (turnémanager) ennek a fele, tehát körülbelül összesen 160, az akkor 265. Én szerintem körülbelül 20 az 285 plusz a Grand szerintem 170, akkor az mennyi? 455. Létezik? Csütörtökön felhúzzuk ÖTSZÁZRA (a koncertig).

Mit vársz a csütörtöki A38-as GMW/ROD koncerttől?

Laci: Megnéznék egy józan ROD koncertet, mondjuk lehet szar lenne… Úgyhogy inkább csak hozzák amit eddig, a hajó úgyis hozzáadja patinát.

Szasza: Mohácsi Matyi királlyá koronázását.

Nyereményjáték

Ha szeretnél te is ott lenni a két zenekar turnéjának záróakkordján az A38 Hajón, kommenteld be alább annak a nevét, akivel elmennél a bulira. Ja, a Facebookon megosztók között pedig kisorsolunk 1-1 Grand Mexican Warlock és Run Over Dogs lemezt, szóval csak tessék! Határidő: csütörtök 12:00.