Három ok, amiért király a Fishing On Orfű

Cikk

május 30, 2016

keretblog.hu

256

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Idén kilencedik alkalommal is megrendezésre kerül június 22-25. között Orfűn a Fishing On Orfű fesztivál. Aki járt már a fesztiválon valaha, az pontosan tudja milyen is az a bizonyos FOO hangulat, de mire számíthat az, aki először látogat a fesztiválra?

A feeling

A Fishing sokak elmondása szerint az igazi mágikus hely, a legbarátságosabb fesztivál, amire idehaza ellátogathatsz. Ez javarészt abból fakad, hogy a rendezvény nem olyan “nagyüzemi” mint mondjuk a nagyobb fesztiváljaink, hanem sokkal inkább az élményt helyezi előtérbe.

Mintha egy hatalmas kertipartyra mennél át a haverodhoz, aztán kitalálná, hogy holnap is ismételjétek meg… aztán megint kitalálná és utána még kétszer kitalálná.

Persze a haverod kertje nem lenne teljes medence nélkül, pont ahogy a Fishing se lenne az ha nem lenne ott…

Az Orfűi tó

Amiben bármikor lehűtheted magad a fesztivál idején. Hiszen mekkora életérzés már két koncert között egy sörrel belecsobbanni a tóba aztán nedvesen rohanni a színpad felé amikor már megszólaltak a koncert első hangjai? Ezzel itthon kevés fesztivál tudja felvenni a versenyt. Talán csak a Bánkitó, vagy a Balaton Sound, persze utóbbinál sose lesz ilyen jó az, ami mégiscsak egy valamire való fesztivál legfontosabb eleme.

A zene

És ez az a pont, amiről igazán érdemes beszélni, mert idén történelmi pillanat lesz a Fishingen, ugyanis utoljára lép fel a Kispál és a Borz (erre a napra már elfogytak a napijegyek). A zenekar búcsúztatását persze Lovasiék nem aprózzák el, a legutolsó három stúdiólemezüket teljes terjedelmükben el fogják játszani. Mivel a Fishingen mindig is kiemelt szerepet kaptak a pécsi zenekarok, ezért természetesen idén se a Kispál lesz az egyetlen hazai fellépő. A nagyobbak közül persze ott lesz az elmaradhatatlan 30Y és Kiscsillag, a kisebbek közül pedig a Kubalibre, a Rokoko Rosé, a Kipu vagy a mostanában elég sok figyelmet kapó Mongooz and the Magnet és Junkie Jack Flash. Persze az ország más pontjairól is tiszteletét teszi sok zenekar, ott lesz például a Run Over Dogs, a Middlemist Red a Csaknekedkislány a Ricsárdgír és sorolhatnám tovább akár végtelen leütésig, de felesleges. A fontos, hogy nagyon egyben van a FOO idei felhozatala!

Képek forrása: FOO Facebook

PLAYLISTEK