Transzdimenzionális utazás elektronikus köntösben
október 24, 2017

Ferko ötvözi a techno monotonitását és gépiességét a post-rock világával, vegyítve egy kis pszichedéliával és hip-hopos wonky lüktetéssel. Ezen elemek kombinációja pedig egy szürreális (már-már transzdimenzionális) utazásra visz el minket.  

Furcsának tűnhet a névválasztás, de érthető és indokolt is. Ferko több néven is írt már dalokat, de ez a projekt oly mértékben testesíti meg mindazt, amit mindig is szeretett volna, hogy úgy döntött, ezúttal szimplán saját nevét használja. Régóta érlelődő koncepciója, hogy összeállít egy live set-re elegendő anyagot, ez pedig mostanra sikerült. Szeretné megmutatni magát a nagyközönség előtt is és szerencsénkre úgy érezte, hogy a Kikeltető a tökéletes alkalom erre.

A ‘Don’t Feel Love’ a maga 8 percével hosszúnak tűnhet, viszont annyira magával repít, hogy észre sem vesszük, és már vége is van. Nem tudtam, mire számítsak, mert számomra stílusidegen, viszont azt kell mondjam, kellemes csalódás volt. Képes az embert olyan lelkiállapotba juttatni, amitől olyan érzése lesz, mintha kiragadták volna a valóságból.

Az egész egy ellentmondásra épül: a szöveg pesszimizmusa és reményvesztettsége, a női hang által énekelt „I don’t feel love”  tökéletes kontrasztban áll a zenével. Valóban egy érzelmi utazásra visz el minket, története van, melynek befejezése a zene sugallata szerint pozitív kicsengésű. Simán elmehetne egy film betétdalának, de az is jó lenne, ha a jövőben egy videoklip kíséretében mélyebb betekintést nyerhetnénk a szám központi mondanivalójába. Ott van benne a kellő drámaiság, melankólia, feszültség.