Hatalmas adag lazaság és vintage gitárzene, modern lendülettel
október 19, 2017

Hatalmas adag lezserség és vintage gitárzene, modern lendülettel. Vajon ennyi kell a győzelemhez? A fehérvári gyökerekkel rendelkező Fat & Cute jelenlegi formációja lassan egy évtized kísérletezgetésének az eredménye. Klasszikus garázs-zene, pszichedelikus beütéssel, ami nem veszi magát túl komolyan. Energikus, nincs túlkomplikálva, kellően laza, már-már túlságosan is. Erre a műfajra ugyan rá lehet mondani, hogy, „ha egy számot hallottál, akkor mindet hallottad”, viszont a stílus szerelmesei nem fognak csalódni. 

A zenekar a ‘Burning Ants’ című dalukkal nevezett, ami egy három perces, klasszikus, pörgős, grunge nóta. Néha kicsit repetitív, és inkább az instrumentális zúzásra részekre fektették a hangsúlyt, mint az énekre, amit kicsit sajnálok, mert rengeteg lehetőség és tér van rá. Emiatt számomra egy picit kiforratlannak tűnik, de biztos vagyok benne, hogy élőben máshogy jön át és magával ragad a vad energia. Azért remélem a többi számukban kompenzálják ezt a hiányosságot.

Muszáj megemlítenem, hogy egy demóról van szó, ami hatalmas önbizalomról (vakmerőségről?) tesz tanúbizonyságot a nevezés szempontjából, ráadásul az egész egyben lett felvéve, ami pluszpont. A srácok további dalokon dolgoznak, kíváncsian várom a folytatást tőlük!

A Fat & Cute is benne van az idei Kikeltetőben, ráadásul a zsűri által már biztos, hogy fellépnek november 8-án a Toldiban!