Ezeket ne hagyd ki az idei VOLT Fesztiválon!
június 30, 2015

Nyakunkon az év első nagyfesztiválja, ha még nem álltatok be a sorba a bejáratnál, valószínűleg már csak a kempingben, a tűző napon jut nektek hely, de ez ne törje le a lelkesedéseteket, arra ott vannak a programok. Megpróbáltuk összeszedni, hogy mégis mit érdemes megnézni az elkövetkező négy napban Sopronban, figyelem, vészesen eklektikus összeállítás következik.


Kövessetek minket Instagramon, és Twitteren, valamint nézzetek rá az élő közvetítésünkre, ahol folyamatosan posztolunk a legfontosabb történésekről, és használjátok ti is a #keretvolt15 hashtaget!

Kedd

Egész délután sorbanállás szimulátor van a bejáratnál (pro tipp: sátrazók készüljenek kemping jeggyel, különben megnézhetik magukat), aztán este a nagyszínpadon születésnapos zenekarok ünnepelnek, például a 30Y (21:15 / Nagyszínpad) 15, az Irie Maffia (01:00 / Nagyszínpad) 10 éves lett, de még előttük csekkoljátok le a(z amúgy két éves) Middlemist Redet (20:30 / MasterCard Terasz) is!

A photo posted by KERET (@keretblog) on

Szerda

Be kell vallanom, mi koradélutánonként minden évben a Diákhitel Teraszon döglünk a babzsákokban, ez valószínűleg idén se lesz másképp, bár lehet, hogy az első teljesértékű programnapon már ekkor átmászunk először az indokolatlanul koránra és rossz helyszínre került Fran Palermora (14:30 / MasterCard terasz), aztán a Nagyszínpadhoz, az Ivan & the Parazol (15:20 / Nagyszínpad) koncertjére. Itt egyébként már csak Slash (22:50 / Nagyszínpad) lesz érdekes az este folyamán, de azt tényleg kár lenne kihagyni.

Csütörtök

Délelőtt sétáljatok fel a Károly-kilátóba, ahonnan szép időben látszódik egész Sopron és még a Fertő tó is. A Nagyszínpad délután metállal (Parkway Drive / 17:40 / Nagyszínpad) és punkkal (Rise Against / 19:30 / Nagyszínpad) kezd, majd a Vad Fruttik (21:20 / Nagyszínpad) alapozza meg a langyiságot az esti headliner Bastille-nak (23:10 / Nagyszínpad). Ha Likó Marciék nem tartoznak a kedvenceid közé, akkor csekkold a Popeye zenekart (21:30 / Open Air Radio Színpad) nem sokkal arrébb. Ha inkább popra vágytok, ott a Bermuda (16:50 / Jana színpad), vagy az egy fokkal igényesebbeknek Odett (18:20 / Jana színpad). Ha még mindig nem győztelek meg titeket, irány a Jeti Válasz Borfesztivál, ahol Jónás Vera Experiment (15:30 / Heti Válasz Borfesztivál) és Kéknyúl (17:00 / Heti Válasz Borfesztivál) lesz.

Péntek

A Nagyszínpad pénteki programja az egyetemes fesztiváltörténelem legfurcsább összeállítása, egészen konkrétan a borzalmas pop-rap valamit játszó Halott Pénz után igazi rock-and-roll következik (Motörhead / 19:30 / Nagyszínpad), hogy aztán a lakossági electro-swing koronázott királya, a Parov Stelar (21:20 / Nagyszínpad) melegítse fel a túloldali színpadot a méltán gyűlölt David Guettának! Mert ugye idén két nagyszínpad van egymással szemben, és ahogy vége egy koncertnek, a túloldalon kezdődik a másik, ti meg csak győzzétek kapkodni a fejeteket. A Halott Pénz elől Senára (18:30 / Heti Válasz Borfesztivál)  meneküljetek, David Guettától pedig minnél messzebb. Javasoljuk, hogy nap közben inkább nézzetek el a Nyugat-magyarországi Egyetem hulladékgyűjtő kiállítására, ahol a formatervező hallgatók által megálmodott szemeteskukákban lehet gyönyörködni.

https://soundcloud.com/andraskocsiswobe/parov-stelar-band-live-at-strand-festival-2014-hungary

Szombat

A kutyákon (Run Over Dogs / 14:30 / MasterCard Terasz) és a Fatboy Slimen (23:20 / Nagyszínpad) kívül nem találtunk egy olyan programot, ami egy kicsit is érdekesnek tűnne, ezért mivel a szombat lesz a fesztivál legmelegebb napja, javasoljuk, hogy a kettő között nézzetek át a Lővér fürdőbe, ahol szabadtéri medencékben lehet hűsölni két csúszdázás között.