„Mint valami elcseszett Tatuin-trip”
május 1, 2018

A The Edge lemez harmadik, ‘Crushed‘ című számával jelentkezik az Ethnofil. A május 6-án érkező albumon jam-szeánszok megszelídített, vagy éppen rakoncátlan és ütős, kibontakozásnak engedett szerelemgyerekei kapnak helyet. Kettő dalt már bemutattunk nekten itt a blogon – a világzene szemtelen és igéző univerzumának ajtaját a ‘Heavy Dust I’ nyitotta ki, hogy aztán beszippanthasson minket a ‘Heavy Dust II’ kísérletező, jazzes-funkos örvénye. Most megérkezett a ‘Crushed‘ sokoldalú extázisa, amit Weil Andris a lehető legtökéletesebben definiált alább.

„Egy füzesabonyi jam töredékét találtam a telefonomon, amin Gergő veret egy groove-ot, a szintikből valami brutál propellerszerű zajos cucc jön és az egészet szanaszét torzítja a teló beépített limitere. Volt még egy közel-keleti fúvós sample és egy szinti téma. Ezekből vágtunk neki összerakni a ‘Crushed’-ot.

Elképzeltük, hogy a szám eleje egy zuhanás, valami bolygó légkörén törsz át kábé egy légcsavaros űr-Moszkviccsal, ami mindjárt széthullik. Aztán kiérsz a vákuumüres térbe és megszólal Viola. A szám közepe valami elcseszett Tatuin-trip, pár 70-es évekbeli progrock hippivel, aztán megint ipari kozmikus csapatás.

Nem mondom, hogy könnyű volt ezek mentén összerakni egy majd’ 7 perces tételt, gyakorlatilag a masteringig tartó stúdiófolyamatban fejlődött oda, ami végül lett. A YouTube-ra ismét Aether fantasztikus vizuáljával töltöttük fel, így igazán érdemes nézni is!”

  • Szédüljetek bele ti is az Ethnofil legújabb szerzeményébe, május 24-én pedig irány a lemezbemutató!