Elvetemült szülinapi premierrel ünnepel a Rühös Foxi zenekar
november 25, 2020

Szűcs Krisztián (Fox Fox), Baksa-Soós Attila (Skystep Fox), Horváth Kristóf (Some Fox) és Vazul Császár (Kaiser Fox) out of box zenei játszótere, a Rühös Foxik új dallal tör ránk ezen az egyhangú délelőttön, és rögtön eseménydússá varázsolja azt.

A nyáron – Vaterán – megjelent Wellness Oratorium nagylemez ‘Hey, Göszi’ című dalához készítettek klipet – a szerzemény hármas tagolásával, meghökkentő zenei vállalásaival, és súlyos mondanivalójával ígéretük szerint segít átvészelni a szürke, ködös, novemberi napokat. De az igazi apropója valójában sokkal líraibb:

„Minden Foxnak volt már saját stadion-slágere, ahol egymaga állhatott a színpad legelején, vele szemben pedig több tízezer, könyékig meghatódott Fox-rajongó sírdogált öngyújtóval a kezében. Drága Some Foxnak, a mai szülcsinapcsisunknak is kijárt már ez a megható élmény.

Sok barátunk lakik Szegeden, ezért bízunk benne, hogy még mindig értik a humort. Soha, senkit nem tervezünk megbántani, legfeljebb csak a rím végött alakul így.”

A klipet a grafikus– és festőművész Babos Norbert rendezte, akinek Cudar nevű agara éppúgy szerepet kapott a klipben, mint a Rühös Foxi névadó sztárja, Bogyó.

Külön érdekesség, hogy a ‘Hey, Göszi’ c. dal egyik kulcsszava a „mökköll”, ami a rímhelyesség miatt a „meg kell” fordítása. Ha már lett egy ilyen szó, akkor mi sem természetesebb a Foxoknál, minthogy lesz belőle egy finom sütemény, a Mökköl tallér, aminek a jól megkomponált receptje már el is érhető.

Az ősz elején megjelent ‘Senza Niente’ c. Rühös Foxi kliphez képest a ‘Hey, Göszi’ egy teljesen új dimenzióba repít el. Akár azt is gondolhatnánk, hogy eltérő zenekarok jegyzik a két klipet, de ez a Foxokat egyáltalán nem zavarja. Elmondásuk alapján a legféltettebb kincsük a függetlenség és a szabadság, amiért akár négyen egy gyerek-triciklin is hajlandók átszelni a dzsungelt.

És akkor jöjjön a klip, boldog szülinapot, Some Fox!