Előre repít a nyárba Kelemen Kristóf új downtempo finomsága
december 18, 2020

Közeledünk az ünnepekhez, de ez közel sem jelenti azt, hogy csak karácsonyi zenét ér hallgatni, hiszen jutott még pár remek megjelenés az év végére. Ezek közé tartozik Kelemen Kristóf új trekkje is, ami a bécsi Heimlich kollektíva idei válogatáslemezére került föl.

A dal létrejöttéről, és úgy alapvetően mindenről a szerző mesélt nekünk:

„Ez a dal a tavaszi karantén alatt született, ahol ahogy bezárt minden, nekiláttam ezerrel zenét írni. Egy ideje már nem nagyon csináltam teljes erőbedobással, más dolgokkal voltam elfoglalva, ez egyfajta visszatalálás valahova és egy új énem nyiladozó végterméke.”

Ilyen szempontból az idei év szinte rákényszerítette a zenészeket a zeneírásra, hiszen nem nagyon volt lehetőségük másféle kreatív kinyilatkoztatásra. Sok esetben pedig ez az előadó többi munkájától különböző zenéket eredményezett.

„Alapvetően sokkal bensőségesebb zenéket írok, azt hiszem, most kezdtem el megtalálni igazán a saját hangomat.

Az élő fellépések persze nagyon hiányoznak, de egy kicsit ki voltam égve 2020 elejére , mert nagyon sok fellépésem volt 2019-ben, picit túl is vállaltam magam.

Egy ilyen bensőségesebb dal lett a ‘Medium Site’ is, ami mint már előbb írtam, a Heimlich Musik év végi válogatáslemezén lát most napvilágot. Nem ez az első ilyen alkalom, hiszen Kelemen Kristóf már a tavalyi ugyanilyen compilationon is rajta volt. De hogy alakult ki ez az együttműködés?

Egy zenemegosztós Facebook csoportból jött, ahol megismerkedtem a Heimlich egyik tagjával, elkezdtem küldözgetni zenéket, aztán a legutolsó válogatáslemezre fel is kerültem, most pedig erre. Jövőre pedig egy lemezzel jelentkezem.

A Heimlich így a távolból nézve az osztrák megfelelője lehet a Santsatnak és a Pure Lustnak, amiknek többek között a dal szerzője is oszlopos tagja. Mint mindenki más, Kristóf is reménykedik benne, hogy jövőre helyreállnak a dolgok és lesz hol debütálni akár a ‘Medium Siteot’ is.

Nagyon sok dolog történt ebben az évben. Személyes szinten egy óriási életkrízisből jövök éppen kifelé, ami egy új embert nyitott meg bennem, ez az ember nagyon tetszik. Mindig tudtam, hogy ott van bennem, most meg is találtam hozzá az utat. Ez elég nagy boldogsággal tölt el. Mindenféleképpen ezen megyek tovább, az önismeret útján. Emellett szeretnék minél többet zenélni ha lehetőségem nyílik rá, illetve a Pure Lusttal minél több helyre eljutni, fejleszteni magunkat, a brandet.

Ha tetszett a dal, akkor hallgassatok bele a válogatáslemez többi részébe is, illetve kapjátok el Kelemen Kristófot a Pure Lust bármelyik jövőbeli eseményén!